Home Nieuws Bitcoin nieuws Nobelprijswinnaar Robert Shiller noemt Bitcoin “soort van bubbel”

Nobelprijswinnaar Robert Shiller noemt Bitcoin “soort van bubbel”

- Advertentie -

Robert Shiller, een Nobelprijswinnaar van Economie, noemde Bitcoin een “soort bubbel“, wat niet per definitie wil zeggen dat het zal barsten. Shiller, die in 2013 de nobelprijs ontving voor zijn werk in “Trendspotting In Asset Markets”, maakte zijn opmerkingen over Bitcoin in een interview met nieuwsplatform CNBC.

Hij maakte zijn opmerkingen kort nadat Bitcoin een stijging in waarde van 15,94% noteerde, van $6.900 naar $8.000. De prijs steeg met $1.100 binnen een tijdsbestek van 30 minuten, toen er enorme koopvolumes de markt betraden.

“Wellicht zal Bitcoin een flinke tijd blijven” zei Shiller. “Voor mij is het een voorbeeld van modieus menselijk gedrag.” Hij noemde de bubbel glamoureus, maar zei dat hij het niet wilde negeren.

“Maar het is een verhaal waarvan ik denk dat het veel verder gaat dan de verdienste van het idee,” zei hij, eraan toevoegend dat de reden waarom mensen enthousiast zijn over Bitcoin meer psychologisch is dan iets dat kan worden verklaard door de afdeling ‘Computer Science’.

“Ik denk dat een deel ervan politiek is,” zei hij, erop wijzend dat dit een gebied is dat economen vaak verwaarlozen.

Er is een groot deel van de mensen die de overheid niet meer vertrouwt en de massa vindt het een goed idee dat dit niet van de overheid komt. Het idee komt immers van een paar echt slimme computerwetenschappers.

“Het is een geweldig verhaal voor de markten van vandaag,” zei hij.

De opmerkingen van Shiller komen overeen met die van anderen die hij in het verleden heeft gemaakt. In 2014 noemde hij Bitcoin een “inspiratie” vanwege de computerwetenschap, maar als valuta zei hij dat het ons zou terugbrengen naar de middeleeuwen.

Shiller voorspelde zowel de dot-com-bubbel als de huizenbubbel. Voorafgaand aan het barsten van beide bubbels, publiceerde hij een rapport genaamd ‘Irrationele uitbundigheid’ dat de komende crashes in detail beschrijft.

Shiller is één van de ‘markt watchers’ die zijn vraagtekens heeft bij de levensvatbaarheid van Bitcoin op de lange termijn.

Ken Griffin, de miljardair en oprichter en CEO van het Citadel hedge fund management bedrijf, vergeleek de prijsstijging van Bitcoin in december met de tulpenbubbel eeuwen geleden in Nederland.

De meest beruchte quote wordt overgelaten aan Jamie Dimon, CEO van JP Morgan Chase, die zei dat Bitcoin fraude is, terwijl Morgan Stanley, voorzitter en CEO James Gorman, heeft gezegd dat Bitcoin niet echt de aandacht verdient die het krijgt.

Is de Bitcoin een bubbel en zo ja, gaat deze ooit barsten? Moeten we ons hier druk om maken of kunnen we naar hartenlust blijven investeren? Lees meer hierover en laat het ons weten in de Crypto Talk

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.584,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.320,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.347,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.348,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.399,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...