Ivo Melchers Ivo Melchers
28/03/2024 19:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 18:50

Nog 3 dagen: Bitvavo viert bitcoin halving, alle Nederlanders gratis crypto

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitvavo viert Bitcoin halving - Nederlanders ontvangen gratis crypto

Foto: Bitvavo

April 2024 staat bij veel crypto-enthousiastelingen al geruime tijd gemarkeerd in de kalender, met de befaamde Bitcoin (BTC) halving in het vooruitzicht. Al sinds de bearmarkt van 2022 kijkt men uit naar dit belangrijke evenement, dat in het verleden iedere keer de deuren opende naar een langdurige explosieve prijsstijging.

Ter viering van Bitcoin’s aanstaande halving biedt de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo momenteel 20 euro gratis crypto naar keuze aan. Meld je aan om de unieke welkomstbonus te claimen. Let op: de actie geldt tot 1 april.

Bitcoin halving nadert

De vierde halving uit de levensloop van Bitcoin is binnen handbereik. Met het belangrijke evenement wordt de beloning voor het minen van nieuwe transactieblokken gehalveerd. Het is een kernonderdeel van Bitcoin dat iedere 210.000 blokken, grofweg iedere 4 jaar, plaatsvindt.

De halving is door Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin, ingebakken in de code van Bitcoin om de inflatie te verminderen over tijd. Iedere vier jaar wordt de aanvoer van nieuwe bitcoins automatisch gehalveerd. Na de volgende halving zullen miners 3,125 BTC per transactieblok opstrijken in plaats van de huidige 6,25 BTC.

Bij de voorgaande drie halvings werd enkele maanden later een enorme bullmarkt ingeluid. Dit fenomeen kan vanuit een fundamenteel economisch principe worden begrepen: als de vraag gelijk blijft of toeneemt terwijl de aanvoer vermindert, zal de prijs namelijk stijgen.

Een deel van de prijsexplosie kan tevens worden toegeschreven aan de speculatie en verwachtingen van investeerders. Crypto-fanaten verwachten nu eenmaal dat de Bitcoin halving een nieuwe bullmarkt veroorzaakt, en anticiperen hiernaar.

Hoewel de halving in het verleden steeds een gigantische bullmarkt tot gevolg had, is het niet gegarandeerd dat dit nu wederom het geval zal zijn. Hoe dan ook zal het de schaarste van BTC, met een gelimiteerd aanbod van 21 miljoen stuks, ten goede komen.

Tot 1 april €20 gratis crypto

Bitvavo speelt in op deze anticipatie rondom de halving door gebruikers de laatste kans te geven te profiteren van een verhoogde welkomstbonus. Door een eenvoudige registratie kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers van Bitvavo tot uiterlijk 1 april 20 euro aan gratis crypto claimen, wat een directe kans biedt om betrokken te raken bij de cryptomarkt zonder voorafgaande investering.

Deelnemers hebben de vrijheid om deze bonus te converteren naar bitcoin of een van de meer dan 200 andere beschikbare cryptocurrencies.

Met de Bitcoin halving op komst biedt Bitvavo’s initiatief een unieke kans om deel uit te maken van een van de meest significante gebeurtenissen in de cryptowereld. Of je nu een ervaren crypto-investeerder bent of nieuw in de markt, dit is het perfecte moment om te beginnen of je portfolio uit te breiden op Bitvavo. Wie weet wat die 20 euro over een jaar waard zal zijn.

Pak 20 euro gratis

Wil je voordat je je registreert bij Bitvavo nog even alles rustig bekijken? Dat kan. Om meer te weten te komen over Bitvavo kun je op deze pagina onze Bitvavo review lezen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie