Nog een beursgenoteerd bedrijf gaat bitcoin (BTC) kopen, is dit het begin van een nieuwe trend?

Vandaag kondigde het Engelse beursgenoteerde fintech-bedrijf Mode Global Holdings PLC plannen aan om een flinke bitcoin (BTC) aankoop te doen als onderdeel van hun nieuwe strategie. Het plan is naar verluidt om 10% van de contante reserves te investeren in cryptocurrencies als onderdeel van een lange termijn strategie. De bedoeling is om investeerders te beschermen tegen de devaluatie van hun activita door te investeren in cryptocurrencies.

- Advertentie -

Met de historisch lage rentes in Engeland van 0,1% kijkt de firma naar mogelijke oplossingen om de lage rentes te kunnen ontwijken en om rendementen te kunnen maximaliseren na de recente beursgang.

“Geconfronteerd met de uitdagingen van COVID en met de Britse rentetarieven op het laagste niveau in de 326-jarige geschiedenis van de Bank of England, is ons vertrouwen in de langetermijnwaarde van Bitcoin alleen maar toegenomen. De toewijzing van vandaag wordt uitgevoerd via een moderne, toekomstgerichte maar voorzichtige strategie voor treasurybeheer.” aldus Jonathan Rowland, uitvoerend voorzitter van Mode.

Het lijkt erop dat de firma in de voetsporen van MicroStrategy en Square treedt die opgeteld beiden voor zo’n $475 miljoen aan bitcoin kochten. Mode erkende het potentieel van bitcoin als een betrouwbare waardeopslag en een interessant investeringsinstrument. De firma deed verder geen uitspraken over het totaalbedrag waarvoor ze mogelijk willen investeren.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.979,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.987,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.076,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.085,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.259,20 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...