Rico Engelbarts
21/10/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2020 11:05

Nog een beursgenoteerd bedrijf gaat bitcoin (BTC) kopen, is dit het begin van een nieuwe trend?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een beursgenoteerd bedrijf gaat bitcoin (BTC) kopen, is dit het begin van een nieuwe trend

Vandaag kondigde het Engelse beursgenoteerde fintech-bedrijf Mode Global Holdings PLC plannen aan om een flinke bitcoin (BTC) aankoop te doen als onderdeel van hun nieuwe strategie. Het plan is naar verluidt om 10% van de contante reserves te investeren in cryptocurrencies als onderdeel van een lange termijn strategie. De bedoeling is om investeerders te beschermen tegen de devaluatie van hun activita door te investeren in cryptocurrencies.
Met de historisch lage rentes in Engeland van 0,1% kijkt de firma naar mogelijke oplossingen om de lage rentes te kunnen ontwijken en om rendementen te kunnen maximaliseren na de recente beursgang.

“Geconfronteerd met de uitdagingen van COVID en met de Britse rentetarieven op het laagste niveau in de 326-jarige geschiedenis van de Bank of England, is ons vertrouwen in de langetermijnwaarde van Bitcoin alleen maar toegenomen. De toewijzing van vandaag wordt uitgevoerd via een moderne, toekomstgerichte maar voorzichtige strategie voor treasurybeheer.” aldus Jonathan Rowland, uitvoerend voorzitter van Mode.

Het lijkt erop dat de firma in de voetsporen van MicroStrategy en Square treedt die opgeteld beiden voor zo’n $475 miljoen aan bitcoin kochten. Mode erkende het potentieel van bitcoin als een betrouwbare waardeopslag en een interessant investeringsinstrument. De firma deed verder geen uitspraken over het totaalbedrag waarvoor ze mogelijk willen investeren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie