Rico Engelbarts
02/12/2018 13:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2018 13:52

November blijkt Bitcoin’s slechtste maand sinds 2011

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
November_blijkt_bitcoins_slechtste_maand_sinds_2011

November is over en ook Bitcoin (BTC) wist de maand te doorkomen, al dan niet geheel ongeschonden; de maand bleek, qua koerswaarde, de slechtste maand in zeven jaar te te zijn. De dominantste coin onder de cryptocurrencies daalde met bijna 40% en wist hiermee de hele crypto-markt naar een nieuw jaarlijks dieptepunt te brengen.
BTC starte de maand rond de $6.500 op 1 november en eindigde de maand op $4.280. CNBC duidde erop dat de daling van 37% de slechtste prestatie is sinds Bitcoin met zo’n 39% daalde rond april 2011. Als men ook de hoogste en laagste prijzen kijkt zijn de prestaties nog schrijnender; binnen enkele weken daalde BTC met zo’n 45%, van $6.500 naar $3.600.
Qua marktwaarde verloor BTC zo’n $40 miljard, van zo’n $113 miljard rond 1 november naar $74 miljard aan het einde van de maand. Tijdens een interview met CNBC legde Genesis Global Trading CEO Michael Moro uit dat er niet veel meer nodig was voor het instorten van de koers toen de prijs eenmaal het weerstandsniveau van $5.800 had doorbroken:

Het is nog onduidelijk of dit een bodem is of simpelweg een korte periode van rust voordat de volgende daling er aankomt, maar kopers blijven cash vasthouden voor het geval dat het verder daalt. Hoewel de split [Bitcoin Cash] op een andere blockchain plaatsvond was er zeker sprake van spill-over effecten op andere cryptos, waaronder ook Bitcoin

Bitcoin was echter niet de enige crypto die het slecht deed. Zowat alle cryptocurrencies werden in november getroffen; zo daalde Ethereum met zo’n 42% van $200 naar $117. Kijkend naar de hoogste en laagste prijzen zijn de prestaties nog somberder, met een daling van zo’n 53% van $220 naar $103.
Bitcoin loopt als sinds haar geboorte voor op de andere cryptocurrencies qua prijsbewegingen. Gedurende november was het verlies echter opmerkelijk. Zo was het totale verlies in de marktwaarde van crypto’s zo’n $70 miljard toen meer dan een derde van de markt werd weggevaagd binnen een week.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement