Ivo Melchers Ivo Melchers
27/06/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:20

On-chain data suggereert dat bitcoin beleggers mogelijk gaan verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Datos On-chain indican venta potencial de inversores en Bitcoin

Foto: Dragos Asaftei / Shutterstock.com

Vorige week was je als bitcoin (BTC) investeerder nog in staat om tegen een koers van 25.000 dollar je portfolio uit te breiden, maar in korte tijd is de prijs gestegen tot boven de 30.000 dollar. Investeerders die te midden van alle angst op de markt hun hoofd koel wisten te houden, staan nu in het groen.

Uit on-chain data blijkt dat veel investeerders momenteel hun kansen lijken te willen grijpen om hun winsten te realiseren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin instroom

De in- en uitstroom van bitcoin richting de cryptobeurzen is een veelvoorkomend aspect in het Bitcoin nieuws. Het biedt inzicht in het gedrag van de investeerders en kan inzicht geven in het toekomstige koersverloop. Wanneer de instroom richting cryptobeurzen een enorme piek registreert, leidt dit vaak tot een verhoogde verkoopdruk. Investeerders versturen hun munten over het algemeen namelijk richting de beurzen voor verkoopdoeleinden.

Hoewel de metriek erg nuttig is, geeft het mogelijk geen nauwkeurig beeld van de algemene trend van de markt weer. Dit heeft te maken met het feit dat enkele whales met enorme stapels aan bitcoins kunnen zorgen voor een enorme piek in de in- en uitstroom van bitcoin.

Om deze reden is de ‘Exchange Inflow Mean’ tot leven gewekt, die kijkt naar de gemiddelde bitcoin-transactie richting de beurzen. Dit geeft een betere weergave van het gedrag van de gemiddelde belegger in de markt.

Zoals te zien in de grafiek was er op 25 juni een enorme piek waargenomen wat betreft deze metriek. Volgens aan analist van CryptoQuant zou deze piek een koerscorrectie als gevolg kunnen hebben. Het is dan ook geen gekke gedachte om te bedenken dat investeerders na de recente rally hun winsten zeker willen stellen.

Advertentie

BTC holders in het groen

Eerder vandaag kon je al lezen dat de zogenoemde short-term holders, ofwel investeerders die minder dan 155 dagen bitcoins in bezit hebben, massaal in het groen staan op het moment. Om precies te zijn mag 96,9 procent momenteel een winst opschrijven over hun BTC investering.

Deze short-term holders zijn bovendien degenen die gevoeliger zijn voor marktfluctuaties en dus zijn ze eerder geneigd om te profiteren van een koersstijging.

Desondanks houdt de koers momenteel stand boven de 30.000 dollar en zorgt de institutionele adoptie voor overweldigend positief sentiment op de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie