Ivo Melchers Ivo Melchers
10/04/2024 21:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 19:01

Ondanks bitcoin’s prijsstijging gelooft retail ‘nog niet in de hype’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
https://www.crypto-insiders.nl/kennisbank/wat-is-een-bitcoin-halving/

Foto: krisn.art/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken wat afgekoeld. Kijkend naar de gigantische rally gedurende het eerste kwartaal is dat allesbehalve vreemd. Voor het eerst ooit heeft bitcoin al vóór zijn befaamde halving een nieuw prijsrecord bereikt. De euforie is echter nog nergens te bekennen in vergelijking met voorgaande cycli, zo laat een bekende socialmedia-analist weten.

Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Retail-interesse in bitcoin ‘vrij laag’

De prijs van bitcoin steeg in zo’n anderhalve maand met grofweg 75 procent. Toen de februarimaand werd ingeluid bevond de prijs zich nog rond de $42.000, maar halverwege maart werd een all-time high van $73.800 aangetikt.

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben sinds hun lancering op 11 januari bijna iedere handelsdag voor honderden miljoenen aan bitcoins gekocht. Het mag duidelijk zijn dat het een belangrijke katalysator is geweest voor de prijsexplosie.

Joe Vezzani, de CEO van het socialmedia-analyseplatform LunarCrush, bevestigt deze veronderstelling door te concluderen dat de interesse bij retail-investeerders nog ver te zoeken is.

Vezzani gaf aan dat vergeleken met de vorige bullmarkt van 2020-2021 desociale interacties en algemene retail-interesse ‘’nog steeds vrij laag’’ zijn.

In het afgelopen halfjaar, waarin de bitcoin koers met zo’n 160 procent is gestegen, toonden het aantal socialmediaberichten die ‘Bitcoin’ vermeldden uitsluitend pieken in januari en maart.

Deze respectievelijke hoogtepunten zijn logisch te verklaren. In januari was alles en iedereen uit het cryptoland in rep en roer nadat de bitcoin spot ETF’s werden goedgekeurd. In maart overschreed bitcoin zijn recordprijs van $69.000 van november 2021, wat de nodige mate van euforie los kweekte bij menig crypto-investeerder.

Daarbuiten blijft de sociale activiteit voor Bitcoin dus relatief laag. Volgens Vezzani geloven particuliere investeerders momenteel ‘nog niet in de hype’.

Zorgt Bitcoin halving voor verandering?

Veel mensen geloven dat de aanstaande Bitcoin halving de koers zal doen exploderen en de hype onder particuliere beleggers zal doen herleven. Vezzani heeft hier een andere kijk op. Hij gelooft niet dat er een aanzienlijke verschuiving in de betrokkenheid van particuliere beleggers zal komen. Vezzani betoogde dat de halving “doorgaans wordt gezien als meer een insider-evenement.”

Over iets meer dan een week vindt de volgende halving plaats, die de beloningen voor miners zal halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. De verminderde toevoer van nieuwe bitcoins opende in het verleden ieder keer de deuren naar een explosieve bullmarkt.

Of retail-investeerders ook dit keer weer na de halving in grote getalen zullen aankloppen bij de cryptomarkt valt nog te bezien.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie