Timo Bult Timo Bult
27/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2019 06:00

Onderzoek: 83% van Amerikaanse investeerders overweegt in bitcoin te investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
onderzoek_83_procent_van_amerikaanse_investeerders_overweegt_in_bitcoin_te_investeren

Volgens een onlangs gepubliceerd onderzoek door Grayscale Investments, de zogenaamde “2019 Investor Study”, blijkt dat steeds meer traditionele investeerders zich aan bitcoin (BTC) wagen. Uit het onderzoek blijkt dat 83% van de Amerikaanse investeerders geïnteresseerd zijn in het investeren in bitcoin.
Volgens het onderzoek overlappen de demografische gegevens van bitcoin-investeerders steeds meer met de traditionele investeerder. Ondanks het feit dat bitcoin-investeerders vaak grotere risico’s nemen lijken ze qua inkomen beroepen overeen met de gemiddelde investeerder.
De gemiddelde investeerder is echter iets jonger dan de gemiddelde traditionele investeerder. Waar de gemiddelde leeftijd van deze traditionele investeerders 45 bedraagt, is de gemiddelde leeftijd van bitcoin-investeerders 42. In het onderzoek stelt Grayscale:

Bitcoin heeft […] zijn bereik uitgebreid naar een breed mainstream publiek […] Steeds meer slimme beleggers erkennen dat Bitcoin […] unieke beleggingskenmerken kan hebben die diversificatie bieden die veel verder gaan dan de basis 60% aandelen/ 40% allocatie van obligatieportefeuilles.

Als voorbeeld citeert Grayscale een ander onderzoek dat het bedrijf uitvoerde. Daarin zocht het bedrijf uit wat het rendement zou zijn geweest tussen september 2013 en juni 2019 van een standaard Global 60/40 investeringsportfolio waarvan 5% uit bitcoin bestaat. In plaats van een rendement van 41,9% zou het rendement met bitcoin erbij ruim 90,9% bedragen.
Wel is er meer voorlichting nodig over bitcoin. 89% van de respondenten geeft aan te overwegen in bitcoin te investeren als er meer middelen zouden zijn om meer over bitcoin te leren.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie