Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Onderzoek: 83% van Amerikaanse investeerders overweegt in bitcoin te investeren

Volgens een onlangs gepubliceerd onderzoek door Grayscale Investments, de zogenaamde “2019 Investor Study”, blijkt dat steeds meer traditionele investeerders zich aan bitcoin (BTC) wagen. Uit het onderzoek blijkt dat 83% van de Amerikaanse investeerders geïnteresseerd zijn in het investeren in bitcoin.

Volgens het onderzoek overlappen de demografische gegevens van bitcoin-investeerders steeds meer met de traditionele investeerder. Ondanks het feit dat bitcoin-investeerders vaak grotere risico’s nemen lijken ze qua inkomen beroepen overeen met de gemiddelde investeerder.

- Advertentie -

De gemiddelde investeerder is echter iets jonger dan de gemiddelde traditionele investeerder. Waar de gemiddelde leeftijd van deze traditionele investeerders 45 bedraagt, is de gemiddelde leeftijd van bitcoin-investeerders 42. In het onderzoek stelt Grayscale:

Bitcoin heeft […] zijn bereik uitgebreid naar een breed mainstream publiek […] Steeds meer slimme beleggers erkennen dat Bitcoin […] unieke beleggingskenmerken kan hebben die diversificatie bieden die veel verder gaan dan de basis 60% aandelen/ 40% allocatie van obligatieportefeuilles.

Als voorbeeld citeert Grayscale een ander onderzoek dat het bedrijf uitvoerde. Daarin zocht het bedrijf uit wat het rendement zou zijn geweest tussen september 2013 en juni 2019 van een standaard Global 60/40 investeringsportfolio waarvan 5% uit bitcoin bestaat. In plaats van een rendement van 41,9% zou het rendement met bitcoin erbij ruim 90,9% bedragen.

Wel is er meer voorlichting nodig over bitcoin. 89% van de respondenten geeft aan te overwegen in bitcoin te investeren als er meer middelen zouden zijn om meer over bitcoin te leren.

Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.312,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.365,05 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.370,75 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.377,78 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.422,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...