Timo Bult Timo Bult
09/12/2020 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2020 07:11

Onderzoek: Bitcoin (BTC) krijgt voorkeur van millennials, wat betekent dit voor de toekomst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onderzoek Bitcoin (BTC) krijgt voorkeur van millennials, wat betekent dit voor de toekomst

De discussie omtrent goud en bitcoin (BTC) duurt nog altijd voort. De échte Bitcoiners stellen dat bitcoin veel schaarser en toekomstbestendiger is, terwijl gold bugs geen waarde in de digitale valuta zien. Welke activaklasse op den duur zal winnen hangt wellicht af van wat millennials vinden.
Zij zullen tegen het jaar 2030 in de Verenigde Staten alleen al namelijk ruim $68 biljoen erven. Wat zij met deze centen gaan doen kan dus wel eens een einde brengen aan deze discussie.
De financiële organisatie deVere Group publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek. De onderzoekers ondervroegen meer dan 700 millennials welke van de twee activaklassen van hun de voorkeur krijgen. De meerderheid van hen stelt de voorkeur toch echt aan Bitcoin te geven:

“Meer dan tweederde (67%) van de 700+ millennial-klanten die werden ondervraagd, zei dat ze denken dat Bitcoin beter concurreert met goud als veilige haven.”

De CEO van deVere Group Nigel Green denkt dat deze ontwikkeling vooral voort vloeit uit het feit dat de wereld steeds meer door technologie wordt aangedreven. Hij gaat verder:

“Een andere sleutelfactor zijn de historisch hoge mate van geldprinterij, aangezien centrale banken over de hele wereld proberen hun economie te steunen na de gevolgen van de pandemie. Als je de markt overspoelt met extra geld, devalueer je in feite traditionele valuta’s – en dit, en de dreiging van inflatie, zijn legitieme zorgen voor een groeiend aantal beleggers, die op zoek zijn naar alternatieven.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie