Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Onderzoek: Bitcoin minder volatiel dan Netflix, Amazon en Nvidia

Cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) hebben vaak onder vuur gelegen vanwege de volatiliteit in hun koersen; een punt van kritiek dat vaak wordt benoemd als dé reden waarom mensen en voornamelijk institutionele investeerders terughoudend zijn om in cryptocurrencies te stappen.

Nu blijkt uit nieuwe data van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) Global Markets dat Bitcoin eigenlijk minder volatiel is dan een aantal van de grootste en meest populaire aandelen op Wall Street.

- Advertentie -

De onderzoeksdata richt zich op de 20-daagse historische volatiliteit (HV) van Bitcoin. Deze is gedaald naar 31,5%. Dat is lager dan de HV van Netflix (NFLX) (52%), Nvidia Corp. (NVDA) (40%), Amazon (AMAZ) (35%) en Domino’s Pizza (DPZ) (36,2%). Bitcoin komt zelfs in de buurt van Apple (AAPL) waarvan de HV-waarde momenteel 29,3% is.

Ook in vergelijking met andere cryptocurrencies valt Bitcoin gunstig uit. Bitcoin is in het onderzoek vergeleken met Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Litecoin. Van deze vijf cryptocurrencies komt Bitcoin uit de bus als het minst volatiel.

Begin dit jaar kwam de HV van Bitcoin op 140% procent uit toen de koerswaarde van zo’n $20.000 een flinke smak maakte. Dat was bijna vijf maal zo hoog als de HV van BTC op dit moment. Toch was dit lang niet zo volatiel als de koerswaarde van het bedrijf Tilray. Tilray is een cannabis-producent met een HV van maar liefst 219%.

onderzoek_bitcoin_minder_volatiel_dan_netflix_amazon_en_nvidia_grafiek

Terwijl de meeste voorstanders van crypto blij zullen zijn met dit nieuws, zijn er crypto-handelaren die juist hopen op een terugkeer van de volatiliteit in de markt. Kevin Davitt, senior instructeur bij CBOE, zegt dat dit er misschien niet inzit:

Misschien zijn we getuige van een markt die volwassen wordt. Het is veel te vroeg om dit de ‘nieuwe standaard’ te verklaren, maar het aanhoudende bereik van de afgelopen weken kan duiden op een structurele verschuiving. De tijd zal het leren

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.416,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.389,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.436,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.440,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.470,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.389,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.416,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.436,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.440,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.470,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...