Ivo Melchers Ivo Melchers
13/12/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 15:01

Onderzoek JPMorgan: 13% van de Amerikanen koopt crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Lewis Tse

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat, als direct gevolg van de huidige bearmarkt, het percentage van de Amerikanen dat positief naar cryptocurrencies kijkt flink was gedaald. In maart was het namelijk nog 19% wat een positieve blik had richting cryptovaluta, maar momenteel ligt dat percentage op de 8%.

JPMorgan, de enorme Amerikaanse investeringsbank, heeft onderzoek gedaan naar de transacties tussen de bankrekeningen en crypto exchanges. Voor de COVID-uitbraak deed de grootste Amerikaanse investeringsbank een soortgelijk onderzoek waarmee de huidige resultaten vergeleken kunnen worden.

Crypto ontbijt: BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto transacties

In juni 2022 had bijna 13% van alle huishoudens minstens één keer geld van of naar een cryptorekening overgemaakt. In het onderzoek voor de COVID-uitbraak was dit slechts 3%, wat betekent dat het aantal verdrievoudigd is.

Het onderzoek laat tevens zien dat de meeste Amerikanen met een relatief klein bedrag de crypto-wereld instappen. De mediaan was $620 en de meeste mensen hebben minder dan het salaris voor één maand naar een cryptorekening gestuurd. Ongeveer 15% van alle individuen hebben meer dan hun salaris voor één maand naar een crypto-account gestuurd. Bij individuen met een hoger inkomen ligt dit percentage iets hoger.

Volgens het onderzoek vond de gemiddelde transactie plaats toen de koers van bitcoin ongeveer $43.900 bedroeg. De huidige bitcoin koers ligt ongeveer 60% lager.

Advertentie

Demografie crypto-investeerders

Het zijn voornamelijk de jongere generaties die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies. 20% van de millenials (27 – 42 jaar oud) heeft minstens één keer geld van of naar een cryptorekening overgemaakt. Bij de generatie X (42 – 62 jaar oud) en de boomers (67 – 81 jaar oud) lag dit percentage een stuk lager, respectievelijk 11% en 4%.

Daarnaast zijn het voornamelijk de mannen die betrokken zijn bij cryptovaluta’s. De mediaan van het totale aantal transfers voor mannen was ongeveer $1.000, terwijl die van de vrouwen gelijk stond aan $400.

Als laatste was er ook een verschil op te merken tussen de verschillende rassen. Er werd in het onderzoek gefocust op de millenials, aangezien crypto het meest populair is in die generatie, en het bleek dat Aziaten de hoogste betrokkenheid met crypto hadden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie