Home Nieuws Bitcoin nieuws Onderzoek: prijsdaling BTC veroorzaakt door ongekende verkoop van $30 miljard door Hodlers

Onderzoek: prijsdaling BTC veroorzaakt door ongekende verkoop van $30 miljard door Hodlers

Toen de prijs van Bitcoin (BTC) daalde van bijna $20.000 in december 2017 naar minder dan $6.000 tijdens het eerste kwartaal van 2018, gaven veel toeschouwers de schuld aan nieuwe investeerders wiens beverige handen nooit een echte bearmarkt hadden doorstaan.

- Advertentie -

Nieuw onderzoek van het blockchain-onderzoeksbureau Chainalysis suggereert echter dat het de investeerders op lange termijn waren die, na jaren van hodling, de daling teweegbrachten en vervolgens in de dip bleven verkopen, voor een bedrag van $30 miljard aan BTC tussen december 2017 en april 2018. Het bedrijf schreef in het rapport:

Dit was een ongekende uitverkoop en zo’n mogelijkheid wordt waarschijnlijk niet snel herhaald.

Volgens Chainalysis verkochten die voormalige hodlers grotendeels aan nieuwe speculanten en niet aan langetermijnbeleggers, waardoor de balans van BTC-vermogen verschoven werd van hen die hebben laten zien dat ze door tegenslagen heen konden hodlen, naar kopers die misschien niet de moed hebben voor een meerjarige bearmarkt.

verdeling_van_bitcoin_grafiek

Dat gaat in tegen de conventionele wijsheid over de daling, die zegt dat fair-weather investeerders, van wie velen BTC kochten toen het in de buurt van haar hoogste punt ooit was, in paniek raakten bij het eerste teken van een recessie en hun coins verkochten terwijl hodlers zich opmaakten voor een bearcyclus.

Bovendien heeft de instroom van nieuwe speculanten de BTC-prijs gedrukt, omdat deze gebruikers veel sneller hun coins verkopen dan langetermijnbeleggers. In feite wordt in de rapporten opgemerkt dat het aantal BTC dat beschikbaar is voor verhandeling met 57% is toegenomen sinds de uitverkoop in december begon. Op dit moment is het aanbod van circulerende Bitcoins bijna gelijk verdeeld tussen beleggers en speculanten.

- Advertentie -

Deze uitverkoop kwam echter niet zonder lichtpuntje. Aangezien speculanten doorgaans minder coins bezitten dan langetermijnbeleggers, is BTC-vermogen minder geconcentreerd dan vóór 2017. Natuurlijk zijn ze minder snel geneigd om te hodlen, wat betekent dat er meer vraag vereist is om de prijs in een positieve richting te bewegen, dan in het verleden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.402,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.130,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.165,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€15.176,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.222,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...