Roan Egberts Roan Egberts
04/07/2024 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2024 15:30

Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Volgens een aantal experts van 10x Research, een bedrijf dat onderzoek doet naar crypto, staat bitcoin op het punt om enorm te dalen. De eerste daling is van $60.000 tot $57.000 volgens de experts en dat blijkt al langzamerhand te gaan kloppen. Is dit het begin van een nog grotere daling richting de 50.000?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Redenen voor de daling

De experts van 10x Research hebben een aantal redenen dat erop wijst dat bitcoin (BTC) de daling voort zou zetten. De eerste is dat bitcoin de psychologische grens van $60.000 heeft doorbroken. De experts zeggen het volgende erover:

“de significante verschuiving in het marktsentiment heeft te maken met het opdrogen van de koopstromen, terwijl de verkoopstromen versnellen.”

Markus Thielen, analist bij 10x Research, geeft aan dat de neerwaartse beweging al eerder te zien was. “Onze gegevens van begin juni wezen al op een overgekochte markt die rijp is voor een correctie.”

Advertentie

Gevolgen voor investeerders

De meeste investeerders zagen de daling niet aankomen en dat heeft grote impact op het sentiment van investeerders en de marktliquiditeit. Bovendien is het handelsvolume van bitcoin met 57 procent gestegen.

Uit het onderzoek en het rapport dat daaruit kwam, voorzien de experts dat de prijsdaling sneller zou gaan naarmate de steunlevels (support, onderste lijn op de foto) doorbroken worden. Hierdoor zouden verkopers zich haasten om liquiditeit te vinden. Daarnaast valt de uitverkoop samen met de terugbetalingen van $8,5 miljard aan bitcoin door Mt. Gox in juli.

10x Onderzoeksrapportanalysegrafiek die een ‘Double Top Formation’ voor de Bitcoin-prijs sinds december 2023 weergeeft. Bron: 10x Research

Volgens de experts zouden alleen ‘slecht geïnformeerde handelaren bereid zijn om bitcoin te kopen’. De foto laat zien dat bitcoin kan crashen richting de $50.000, alhoewel de prijstarget lastig is om te voorspellen.

Prijsverwachtingen toekomst

Volgens een recente analyse van IT Tech is de neerwaartse trend gekomen doordat langetermijn investeerders winst nemen. Het zou dan gaan om investeerders die hun crypto vijf tot zeven jaar al aanhouden en nu bijdragen aan de verkoopdruk van de markt.

Op 3 juli overschreed namelijk de Spent Output Profit Ratio (SOPR) van langetermijn investeerders de waarde van 10. Dit betekent dat bitcoin voor minimaal 10 keer de oorspronkelijke aankoopwaarde werd verkocht.

Uit het rapport van 10x Research blijven ze voorzichtig over de prijs van bitcoin in de toekomst. Daarbij adviseren ze wel om prioriteit te geven aan risicomanagement, vanwege de volatiliteit die de komende tijd kan ontstaan.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie