Onthult Bitcoin-bedenker Satoshi vanavond zijn ware identiteit?

Onthult Bitcoin-bedenker Satoshi vanavond zijn ware identiteit?

Verschillende geruchten doen de rondte dat de anonieme bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, zichzelf zal gaan onthullen. Dit zou naar verluidt vanavond om 22:00 Nederlandse tijd gebeuren. Het valt echter te betwijfelen of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Satoshi Nakamoto is niet de echte naam van de bedenker, het is een pseudoniem voor de ontwikkelaars of ontwikkelaars. Niemand weet wie de uitvinder van het Bitcoin-netwerk is. Volgens een aankondiging van een blockchain-bedrijf zal daar dus vanavond verandering in komen.

Echter is dit al vaker voorgekomen, een bedrijf of persoon die claimt te weten wie Satoshi is of claimt Satoshi zelf te zijn. Nog nooit heeft iemand kunnen bewijzen hem te zijn, iets wat in theorie bijzonder makkelijk zou zijn.

Satoshi Nakamoto bracht een open-source, gedecentraliseerde, betrouwbare, censuurbestendige valuta op basis van wiskunde en cryptografie.
Als Satoshi zichzelf zou willen openbaren, zou hij een bericht ondertekenen met de genesis-sleutel. Kan iemand dat niet dan dan is het waarschijnlijk fraude.

Advertentie

Aldus Charlie Lee, de bedenker en ontwikkelaars van Litecoin. De echte Satoshi zou toegang hebben tot de allereerste private key ooit van het Bitcoin-netwerk. Hij of zij zou daarom simpelweg een bericht kunnen ondertekenen met die key om zo te bewijzen de echte Satoshi Nakamoto te zijn.

De reden dat Satoshi anoniem blijft heeft waarschijnlijk te maken met zijn streven om een volledig gedecentraliseerd netwerk te ontwikkelen. Door anoniem te blijven kan bijvoorbeeld niemand druk op de originele bedenker uitoefenen om bepaalde veranderingen aan te brengen aan het protocol. Op die manier is Bitcoin een volledig opzichzelfstaand, onafhankelijk systeem.

Kortom, terugkomend op de recente geruchten dat Satoshi zichzelf bekend zal gaan maken; het gaat hier waarschijnlijk om een PR-stunt van een bedrijf, iets wat in het verleden vaker is voorgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.034,41 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.922,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.956,02 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.961,40 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€8.980,63 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€8.987,32 Kopen
Laatste nieuws