Home Nieuws Bitcoin nieuws Opiniepeiling toont terughoudendheid onder Amerikaanse investeerders in Bitcoin

Opiniepeiling toont terughoudendheid onder Amerikaanse investeerders in Bitcoin

In mei dit jaar heeft de Wells Fargo/Gallup groep, een peilingbureau, onderzoek gedaan naar de interesse in Bitcoin onder Amerikaanse beleggers. Het gaat om investeerders die meer dan $10.000 in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen bezitten.

Het resultaat laat zien dat maar 2% van deze beleggers geïnvesteerd heeft in Bitcoin. Het grootste deel van de beleggers geeft aan geen interesse te hebben om binnenkort in Bitcoin te willen investeren, waaronder 72% zegt dat zelfs nooit te willen doen. 26% geeft aan interesse te hebben, maar niet op korte termijn te willen investeren.

- Advertentie -

Volgens de peiling heeft 96% van de beleggers wel eens gehoord van Bitcoin waar 67% aangeeft over cryptocurrencies gehoord te hebben, maar er niet veel vanaf te weten. Minder dan een derde (29%) geeft aan dat zij überhaupt iets weten over digitale muntsoorten en 5% geeft aan er zelfs nooit van gehoord te hebben.

Bekendheid met cryptocurrencies ligt het hoogst onder jonge mannen. Onder vrouwen en senioren is deze bekendheid een stuk lager. Bijna 20% verschil tussen man en vrouw en meer dan 20% verschil tussen de leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar en die van 50 tot 65 jaar.

De grootste beperking in Bitcoin is waarschijnlijk het wijdverspreide beeld dat handel in Bitcoin niet veilig is. Onder de beleggers gaf 75% aan Bitcoin als een zeer riskante investering te zien en 23% als redelijk riskant.

Men kan hieruit opmaken dat onwetendheid over Bitcoin en andere cryptocurrencies momenteel nog de groei belemmeren. Zodra meer investeerders beter bekend zijn met cryptocurrencies en de risico’s ervan zullen de cryptocurrencies waarschijnlijk ook sterker groeien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.197,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.260,45 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.261,87 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.270,62 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.