Rico Engelbarts
29/07/2018 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2018 14:32

Opiniepeiling toont terughoudendheid onder Amerikaanse investeerders in Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
opiniepeiling_toont_terughoudendheid_onder_amerikaanse_investeerders_in_bitcoin

In mei dit jaar heeft de Wells Fargo/Gallup groep, een peilingbureau, onderzoek gedaan naar de interesse in Bitcoin onder Amerikaanse beleggers. Het gaat om investeerders die meer dan $10.000 in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen bezitten.
Het resultaat laat zien dat maar 2% van deze beleggers geïnvesteerd heeft in Bitcoin. Het grootste deel van de beleggers geeft aan geen interesse te hebben om binnenkort in Bitcoin te willen investeren, waaronder 72% zegt dat zelfs nooit te willen doen. 26% geeft aan interesse te hebben, maar niet op korte termijn te willen investeren.
Volgens de peiling heeft 96% van de beleggers wel eens gehoord van Bitcoin waar 67% aangeeft over cryptocurrencies gehoord te hebben, maar er niet veel vanaf te weten. Minder dan een derde (29%) geeft aan dat zij überhaupt iets weten over digitale muntsoorten en 5% geeft aan er zelfs nooit van gehoord te hebben.
Bekendheid met cryptocurrencies ligt het hoogst onder jonge mannen. Onder vrouwen en senioren is deze bekendheid een stuk lager. Bijna 20% verschil tussen man en vrouw en meer dan 20% verschil tussen de leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar en die van 50 tot 65 jaar.
De grootste beperking in Bitcoin is waarschijnlijk het wijdverspreide beeld dat handel in Bitcoin niet veilig is. Onder de beleggers gaf 75% aan Bitcoin als een zeer riskante investering te zien en 23% als redelijk riskant.
Men kan hieruit opmaken dat onwetendheid over Bitcoin en andere cryptocurrencies momenteel nog de groei belemmeren. Zodra meer investeerders beter bekend zijn met cryptocurrencies en de risico’s ervan zullen de cryptocurrencies waarschijnlijk ook sterker groeien.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie