Timo Bult Timo Bult
26/02/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2023 17:30

Opmerkelijk: Man schiet 5 kogels op bitcoin geldautomaat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Notable: Un hombre dispara 5 balas contra un cajero automático de BTC

Foto: Supermop/Shutterstock

Een inwoner van de Amerikaanse stad Jefferson City, Matthew Klinger, is veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk nadat hij schuldig pleitte aan vernieling van eigendommen. In augustus 2022 besloot Klinger namelijk het vuur te openen op een bitcoin (BTC) geldautomaat, aldus News Tribune.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Motief voor aanval op Bitcoin ATM

Volgens een verklaring van de Jefferson City Police Department, had Klinger een winkelmedewerker gevraagd over de geldautomaat, ook wel bitcoin ATM’s genoemd, en wie hij er over kon spreken. De medewerker liet Klinger zijn telefoon gebruiken om contact op te nemen met de manager van de winkel. Toen hij het gesprek beëindigde, trok Klinger een pistool uit zijn broek en schoot vijf keer op het apparaat voordat hij de winkel verliet.

Klinger zou zich naar verluidt later hebben gemeld bij de politie en gaf toe de winkel te hebben verlaten en naar huis te zijn gegaan om zijn vrouw te vertellen wat er was gebeurd. Nadat hij contact had opgenomen met de politie liet zijn het wapen dat hij had gebruikt achter op een tafel op de veranda van zijn woning. Op de vraag waarom hij op de geldautomaat had geschoten, zei Klinger naar verluidt:

“Zodat het geen geld van iemand anders kan afpakken.”

Bij het incident zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, los van de bitcoin ATM natuurlijk. Die zal naar alle waarschijnlijkheid behoorlijke schade hebben opgelopen na door vijf kogels te zijn geraakt.

Advertentie

Crypto geldautomaten groeien nog altijd

Het is niet de eerste keer dat een crypto geldautomaat ervan langs krijgt. In 2021 was het al eens raak in El Salvador. Tijdens protesten werd toen zo’n automaat in de fik gezet.

Ondanks het zinloze geweld tegen de apparaten zijn er nog altijd een groot aantal van hen te gebruiken om bitcoin te kopen. Volgens Coin ATM Radar staat met bijna 33.000 ATM’s het overgrote deel in de Verenigde Staten. In Nederland staan er echter slechts 19 waarvan 5 in Amsterdam.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie