Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2023 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 08:25

Opvallende Wikipedia data illustreert bitcoin beursfonds gekte

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opvallende Wikipedia data illustreert bitcoin beursfonds gekte

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Vorige week was een van de beste weken voor bitcoin (BTC) van het jaar. Het vertrouwen in de komst van een bitcoin beursfonds kreeg een aanzienlijke impuls op maandag waarna de BTC koers tot boven de 35.000 dollar steeg, ofwel een nieuw jaarlijks hoogtepunt. De interesse in de decentrale valuta is bovendien tot indrukwekkende hoogtes gestegen, zo blijkt uit het aantal paginaweergaven op Bitcoin’s Wikipedia.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin Wikipediapagina drukbezocht

Op 24 oktober is er een duidelijke piek waarneembaar in het aantal bezoekers van de Wikipediapagina van Bitcoin. Om precies te zijn brachten 13.490 mensen die dag een bezoekje aan de pagina in kwestie.

De laatste keer dat de totale weergaven op dit niveau stond, was in juni 2022. In het afgelopen jaar trok de pagina gemiddeld genomen zo’n 5.000 mensen per dag.

De ETF-gekte heeft dus een flinke stijging teweeg gebracht in de interesse richting bitcoin. Sinds juni van dit jaar is de mogelijke komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) al een veelbesproken onderwerp binnen de crypto community, mede dankzij de pogingen van financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity. Vorige week tilden enkele getroffen voorbereidingen van BlackRock het optimisme echter tot een absoluut hoogtepunt.

Ondanks het feit dat experts hebben aangeduid dat de recente ontwikkelingen wat betreft BlackRock’s ETF-aanvraag, waaronder de listing van de ticker op de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), niet per sé de kans op een mogelijke goedkeuring hebben vergroot, denken veel investeerders dat het dit keer toch echt gaat gebeuren.

Deze ETF-gekte zet klaarblijkelijk veel mensen ertoe om bitcoin op te gaan zoeken om te zien waar het over gaat.

BTC beursfonds in de maak?

Al jaren wacht de crypto-industrie op een beursfonds voor bitcoin en dus is het niet zozeer gek dat er momenteel zoveel om te doen is. Dit keer lijkt er een serieuze kans te zijn dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht zal verkondigen. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart geven een scenario waarin iedere aanvraag wordt afgekeurd slechts 10 procent kans.

Bovendien hebben zij hun ogen vooral gericht op 10 januari. Dit is de laatste deadline voor de gezamenlijk aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Naar hun mening zal de toezichthouder tegen die tijd meerdere, al dan niet alle, aanvragen goedkeuren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie