Kevin Schijven Kevin Schijven
12/02/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2021 15:55

Oudste bank van de VS en grootste custodian ter wereld gaat bitcoin (BTC) diensten opzetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oudste bank van de VS en grootste custodian ter wereld gaat bitcoin (BTC) diensten opzetten

The Bank of New York Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, kondigt aan dat het van plan is om cryptocurrency diensten aan te bieden. BNY Mellon richt hiervoor een speciale divisie op, kondigt de bank op 11 februari aan:


Deze beslissing kan een grote invloed op de crypto-sector hebben. In de VS zijn namelijk banken de enige echt gekwalificeerde custodians of bewaarders. Als een Amerikaanse bank niet voldoet aan zijn verplichtingen omtrent bewaring, bijvoorbeeld door een tekort aan activa, dan zijn er wetten die investeerders beschermen.
Dat geldt niet voor de meeste trustbedrijven en vermogensbeheerders. Mochten deze falen dan moeten de investeerders deze bedrijven voor de rechter slepen. Er wordt al langere tijd gespeculeerd dat veel institutionele investeerders de crypto-markt nog niet zijn ingestapt omdat ze alleen een bank vertrouwen om als custodian te dienen.
Daar komt nog eens bij dat BNY Mellon de grootste custodian ter wereld is met maar liefst $2 biljoen assets under management (AUM) en zelfs $40 biljoen assets in bewaring.

“BNY Mellon is trots om de eerste wereldwijde bank te zijn die plannen aankondigt om een geïntegreerde service voor digitale activa te bieden.

De groeiende vraag van klanten naar digitale activa, de volwassenheid van geavanceerde oplossingen en het verbeteren van de duidelijkheid over regelgeving bieden ons een geweldige kans om ons huidige serviceaanbod uit te breiden naar dit opkomende gebied.

In afwachting van verdere evaluaties en goedkeuringen verwachten we deze innovatieve en industriële vormgevingsmogelijkheden later dit jaar.”

Aldus Roman Regelman, hoofd van de digitale afdeling bij BNY Mellon. De beslissing is genomen nadat institutionele klanten van de bank hierop aandrongen. Het persbericht noemt niet op welke cryptocurrencies de bank zal ondersteunen. Bitcoin (BTC) als grootste crypto ligt voor de hand, daarna volgt wellicht ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie