Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2022 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 17:14

Panama krijgt crypto wet, maar bitcoin nog geen wettig geld

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Panama krijgt crypto wet, maar bitcoin nog geen wettig geld

Foto: bmszealand / Shutterstock.com

Ook Panama heeft een nieuwe wet aangenomen om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te reguleren. Het gaat echter niet om een wet die bitcoin een wettig betaalmiddel maakt, zoals sommige geruchten doen vermoeden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen bitcoin wet

Eerder deze week kwam naar buiten dat de Centraal-Afrikaanse Republiek het tweede land ter wereld is dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt, na El Salvador. Daar was eerst nog onduidelijkheid over, aangezien in eerste instantie deze geruchten niet leken te kloppen, maar achteraf toch wel.

Nu is Panama dus aan de beurt. Er gingen de afgelopen uren wederom geruchten rond dat een derde land van bitcoin wettig geld had gemaakt. Echter blijkt dat niet het geval te zijn, maar het Midden-Amerikaanse land voert alsnog wel een nieuwe wet door voor crypto.

Advertentie

Regelgevend kader voor crypto in Panama

Het gaat dan om een nieuw wetgevend kader die “de handel regelt, het gebruik van cryptocurrency, de uitgifte van digitale waarde, tokenisatie van edele metalen en andere activa, betalingssystemen en andere voorzieningen.” Dat meldt Congreslid Gabriel Silva 28 april op Twitter.

Silva meldt verder dat de wet van Panama een “hub van innovatie in technologie in Latijns-Amerika” zal maken. Hij zegt dat de wet nog wel door de president ondertekend moet worden. De kans hierop lijkt groot, aangezien de wet gisteren met 40 stemmen voor en 0 stemmen tegen werd aangenomen. Crypto investeerders betalen onder de nieuwe wet in Panama geen belasting over hun vermogenswinsten.

“Dit zal helpen bij het creëren van banen en financiële inclusie,” voegt Silva daar nog aan toe. Opvallend is dat het positieve nieuws omtrent de Centraal-Afrikaanse Republiek geen impact had op de bitcoin koers deze week. Echter heeft het land dan ook maar 4,8 miljoen inwoners, waarvan maar 11% toegang tot het internet.

Panama heeft zelfs maar zo’n 4,4 miljoen inwoners, maar naar schatting heeft zo’n 65% van het land toegang tot het internet, een veel grotere groep dus. Desondanks is de bitcoin koers op het moment van schrijven aan het dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie