Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2022 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 17:14

Panama krijgt crypto wet, maar bitcoin nog geen wettig geld

Nieuws
Panama krijgt crypto wet, maar bitcoin nog geen wettig geld

Foto: bmszealand / Shutterstock.com

Ook Panama heeft een nieuwe wet aangenomen om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te reguleren. Het gaat echter niet om een wet die bitcoin een wettig betaalmiddel maakt, zoals sommige geruchten doen vermoeden.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen

Geen bitcoin wet

Eerder deze week kwam naar buiten dat de Centraal-Afrikaanse Republiek het tweede land ter wereld is dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt, na El Salvador. Daar was eerst nog onduidelijkheid over, aangezien in eerste instantie deze geruchten niet leken te kloppen, maar achteraf toch wel.

Nu is Panama dus aan de beurt. Er gingen de afgelopen uren wederom geruchten rond dat een derde land van bitcoin wettig geld had gemaakt. Echter blijkt dat niet het geval te zijn, maar het Midden-Amerikaanse land voert alsnog wel een nieuwe wet door voor crypto.

Advertentie

Regelgevend kader voor crypto in Panama

Het gaat dan om een nieuw wetgevend kader die “de handel regelt, het gebruik van cryptocurrency, de uitgifte van digitale waarde, tokenisatie van edele metalen en andere activa, betalingssystemen en andere voorzieningen.” Dat meldt Congreslid Gabriel Silva 28 april op Twitter.

Silva meldt verder dat de wet van Panama een “hub van innovatie in technologie in Latijns-Amerika” zal maken. Hij zegt dat de wet nog wel door de president ondertekend moet worden. De kans hierop lijkt groot, aangezien de wet gisteren met 40 stemmen voor en 0 stemmen tegen werd aangenomen. Crypto investeerders betalen onder de nieuwe wet in Panama geen belasting over hun vermogenswinsten.

“Dit zal helpen bij het creëren van banen en financiële inclusie,” voegt Silva daar nog aan toe. Opvallend is dat het positieve nieuws omtrent de Centraal-Afrikaanse Republiek geen impact had op de bitcoin koers deze week. Echter heeft het land dan ook maar 4,8 miljoen inwoners, waarvan maar 11% toegang tot het internet.

Panama heeft zelfs maar zo’n 4,4 miljoen inwoners, maar naar schatting heeft zo’n 65% van het land toegang tot het internet, een veel grotere groep dus. Desondanks is de bitcoin koers op het moment van schrijven aan het dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie