Peter Brandt: geen bewijs dat whales de Bitcoin-prijs manipuleren

103

Peter Brandt, een vooraanstaande handelaar en gerespecteerd technisch analist, is van mening dat er geen hard bewijs is dat bevestigt dat whales en grootschalige beleggers de Bitcoin-prijs of de ruimere markt voor cryptocurrency hebben gemanipuleerd.

Geen futures markt

Eerder deze week, na verschillende berichten dat de val van de waarde van Bitcoin samenviel met de lancering van de CME en CBOE Bitcoin-futures markten in december vorig jaar, zei Brandt:

Crypto’s. Er is geen bewijs dat whales crypto-markten hebben geshort. De zwakte in mei lijkt te zijn ontstaan door liquidatie van haussiers door kleine specifieke detailhandelaren.

Brandt voegde daaraan toe dat het niet mogelijk is dat de futures markt een overweldigende invloed op de Bitcoin-prijs kan hebben, omdat er een vast aantal korte en lange contracten bestaat. “Er zijn altijd hetzelfde aantal kortlopende als langlopende contracten. Altijd. Ongeacht de markt.” legde Brandt uit.

Sinds december 2017, het moment dat Bitcoin futures markten CME en CBOE aan het publiek geïntroduceerd werden, zakte de Bitcoin-prijs met meer dan 62,3% van $19.900 naar $7.500. De sterke daling van de prijs van Bitcoin leidde ertoe dat beleggers en analisten manipulatie vermoedden in de futures markt, wat nog steeds een van de weinige publieke instrumenten is die beleggers kunnen gebruiken om in de markt voor cryptocurrency te beleggen.

Branst verklaarde echter dat het op geen enkele futures markt mogelijk is om een voortdurende waardevermindering en overweldigende steun van bears te zien, gezien het aantal beschikbare korte en lange contracten, identiek is.

Als de futures markt in 2018 dezelfde leverage had als in december, zou de grafiek van Bitcoin een vergelijkbare volatiliteit en intensievere neerwaartse beweging hebben moeten laten zien.

geen_bewijs_dat_whales_de_bitcoin_prijs_manipuleren_grafiek

Een Bitcoin-handelsgroep herhaalde een soortgelijk sentiment aan Brandt in een populaire Bitcoin-prijs discussie, toen het verklaarde dat de daling in verkoopvolumes in opeenvolgende correcties na de eerste daling van de Bitcoin-prijs in januari laat zien dat “de brandstof van de bear-trend op begint te raken.” De groep zei het volgende:

Niet alleen is het verkoopvolume lager, maar de dalingen zijn minder ernstig. Elk component van elke poot naar beneden is minder steil dan de vorige poot omlaag. RSI, een momentum-indicator, laat ook zien dat verkopen minder extreem zijn geweest. De trend vlakt af. Naar onze mening begint de brandstof van de bear-trend een beetje op te raken. Bears, whales en marktmakers beschikten over een grote voorraad BTC dat ze oppompten tot 17 december 2017.

Als de Bitcoin futures-markt de belangrijkste factor achter eerdere correcties was, hadden traders bij opeenvolgende correcties een vergelijkbaar hefboomeffect moeten hebben. Bears verliezen echter voortdurend hun invloed op de markt, wat waarschijnlijk veroorzaakt werd door de liquidatie van haussiers door kleine detailhandelaren, zoals Brandt suggereerde.

Afvlakkend proces

Nadat het afvlak-proces om de komende weken ten einde is gekomen, zal Bitcoin waarschijnlijk een sterke rally ervaren die zich op de middellange termijn zal uitbreiden. Op de korte termijn kan Bitcoin vanwege de enorme volatiliteit van de markt voor cryptocurrency en de neerwaartse trend van Bitcoin, onder de $7.000 of ergens onderin de $6000-regio terechtkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws