Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2024 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 13:05

PlanB deelt nieuwe bitcoin koersvoorspellingen voor april en voor 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De bekende Nederlandse bitcoin (BTC) analist ‘PlanB’ heeft onlangs een nieuwe video uitgebracht waarin hij weer diep duikt in de huidige stand van zaken rondom BTC.

In deze video bespreekt hij natuurlijk de recente all-time high voor bitcoin, en de impact van de aanstaande bitcoin halving in april.

Deze analyse brengt interessante voorspellingen en inzichten aan het licht, vooral met betrekking tot de toekomstige prijsbewegingen van de bitcoin koers.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt opvallend een nieuw record vóór de halving

PlanB begint zijn nieuwste analyse met het bespreken van de recente mijlpaal waarbij bitcoin een nieuw all-time high bereikte van $73.800.

Bitcoin bereikte dat record na een stijging van meer dan $10.000 in de eerste helft van maart, maar zit sindsdien enigszins vast.

Het opmerkelijk aan dit nieuwe record is dat het ditmaal bereikt is nog vóór de volgende halving. De halving is een evenement waarbij de uitgifte van nieuwe BTC wordt gehalveerd en historisch gezien aanzienlijke prijsstijgingen teweegbrengt.

Deze situatie is uniek, gezien het de eerste keer is dat bitcoin een nieuwe piek bereikt vóór de volgende halving, wat mogelijk wijst op een veranderende dynamiek in de cryptomarkt.

Advertentie

Bitcoin nog in 2024 naar $100.000 en hoger?

PlanB kijkt niet alleen naar wat april, maar ook naar de rest van het jaar. Volgens de analist is het onvermijdelijk dat bitcoin de $100.000 zal bereiken in 2024 en wellcht zelfs hoger kan klimmen.

Zijn prognose is gebaseerd op zowel de historische gegevens rondom halvings als het bekende stock-to-flow (S2F) model. Het model voorspelt zelfs een toename tot ongeveer $500.000 als het gemiddelde prijsniveau tijdens deze halving-periode.

Ook kijkt PlanB naar andere technische indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI). De RSI staat momenteel op het hoogste niveau ooit vóór een halving. Dit zou kunnen wijzen op een breuk met het patroon van afnemende rendementen en een voortzetting van exponentiële groei.

Verder analiseert Plan Book de impact van markcycli en technische indicatoren zoals de 200-dagen moving average. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de analyse en voorspellingen van PlanB, is het zeker aan te raden zijn video te bekijken: PlanB Bitcoin Prediction April 2024.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie