Ivo Melchers Ivo Melchers
18/04/2024 18:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 16:03

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Ondanks het feit dat de langverwachte Bitcoin (BTC) halving over minder dan twee dagen plaatsvindt, staat het sentiment op de cryptomarkt er momenteel allesbehalve goed voor. In het verleden betrad bitcoin maanden na zijn halving een gigantische bullrun, maar velen lijken de hoop hierin nu te zijn verloren. De bekende Nederlandse bitcoin-analist PlanB blijft daarentegen mega optimistisch, en verwacht een weerzinwekkende prijsrally tot een piek van ten minste $300.000 ergens volgend jaar.

Zoveel bitcoins kan de koning kopen als hij zijn bezittingen verkoopt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘’Deze Bitcoin halving zal niet niet anders zijn’’

PlanB, bekend van zijn Stock-to-Flow (S2F) model, heeft gisteren op socialmediaplatform X voor de zoveelste keer aangegeven dat hij verwacht dat de bullmarkt na de aankomende halving van start zal gaan.

Volgens de wereldberoemde bitcoin bull zal deze halving ‘’niet anders zijn’’ dan voorgaande halvings. Grofweg iedere vier jaar worden de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd, en na de voorgaande drie halvings steeg de bitcoin koers explosief. Als we PlanB moeten geloven, zal de geschiedenis in herhaling treden en gaan we een mooie tijd tegemoet. Het mag duidelijk zijn dat dit allesbehalve een garantie is.

Specifiek verwacht de voormalig institutionele investeerder dat bitcoin dit jaar nog de magische koers van $100.000 zal overschrijden. Het grote vuurwerk zal naar zijn mening volgend jaar plaatsvinden. In 2025 verwacht PlanB namelijk een ‘’face melting FOMO top’’ van minimaal $300.000.

In een reactie op een van zijn bijna 2 miljoen volgers legt hij uit dat een conservatieve voorspelling betreft. Zijn S2F model voorspelt namelijk een gemiddelde koers van maar liefst $500.000 voor de komende cyclus.

BTC sentiment dramatisch, maar PlanB blijft bullish

Eind maart vroeg PlanB zijn X-volgers wanneer bitcoin een koers van $100.000 aan zal tikken. Bijna 72 procent deelde destijds dezelfde mening als de populaire analist zelf, dat bitcoin dit jaar deze grote mijlpaal zal behalen.

Dit percentage zal nu ongetwijfeld lager liggen. Bitcoin, en de rest van de cryptomarkt, leidt momenteel zwaar onder de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Zelfs met de Bitcoin halving binnen handbereik heerst er veel angst op de markt.

PlanB maakt zich zoals gewoonlijk geen zorgen en blijft geloven in een enorme bullmarkt, dankzij de verhoogde schaarste na de aanstaande halving. Hij waarschuwde een van zijn volgers echter dat de halving niet direct een positief effect teweeg zal brengen voor de koers. ‘’Er zal niets gebeuren over 2 dagen,’’ zo liet hij weten.

In het verleden duurde het nog enkele maanden voordat de koers zijn grote opmars begon. PlanB heeft niet gespecificeerd wanneer hij denkt dat bitcoin zijn gaspedaal in zal trappen. De tijd zal ons leren of de voorspellingen van PlanB uit zullen komen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie