Max Max
14/04/2024 13:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 10:36

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer

Foto: Bitcoin Halving Countdown van NiceHash

Met de naderende Bitcoin (BTC) halving is iedereen in cryptoland momenteel in afwachting van een grote opwaartse trend. Wanneer je de data uit het verleden erop na slaat, blijkt namelijk dat de prijs van bitcoin na een halving flink stijgt. Maar als men de huidige data vergelijkt met die van het verleden lijkt de huidige situatie toch anders dan die in het verleden voorafgaand aan een halving event.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Invloed van Bitcoin halving minder sterk

Uit een recent onderzoek van CryptoQuant blijkt dat de invloed van een Bitcoin halving ditmaal een minder sterk effect zal hebben. Dit heeft volgens hen alles te maken met het grote verschil in vraag en aanbod op de huidige markt.

Na de aanstaande Bitcoin halving zal de beloning voor Bitcoin miners halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Door deze halvering komt er dus ook minder bitcoin beschikbaar op de markt. De schaarste die hierdoor ontstaat, drijft de marktprijs omhoog. In de eerdere cycli was deze verminderde toevoer een grotere drijfveer achter de grote prijsstijgingen. Maar nu de vraag al zo groot is, lijkt de invloed van de Bitcoin halving minder sterk te zijn.

Vraag naar bitcoin stuwt de prijs omhoog

Uit de data van het onderzoek blijkt dat op dit moment de vraag vanuit whales, met minimaal 1000 tot 10.000 BTC in bezit, zelfs naar een recordhoogte is gestegen. In de afgelopen maand steeg de vraag naar bitcoin met maar liefst 11%.

CryptoQuant stelt in hun onderzoek dat de vraag naar bitcoin op dit moment al 30 keer hoger ligt, dan de vraag voorafgaand aan de Bitcoin halving in 2020.

“Long-term holders kopen momenteel 200.000 bitcoins per maand. Dit is veel meer dan de 28.000 bitcoins die maandelijks op de markt komen. Tegelijkertijd zal de nieuwe voorraad verder afnemen tot ongeveer 14.000 Bitcoin per maand.”, aldus CryptoQuant.

Dit grote verschil in vraag en aanbod kan op zichzelf al een hele grote invloed hebben op de marktprijs van bitcoin. Hierdoor zal volgens CryptoQuant de invloed van de aankomende Bitcoin halving minder groot zijn dan verwacht.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie