“Recente pump van de koers van bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk doorzetten”

De recente opleving van de koers van bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk doorzetten. Dit zegt Nigel Green, oprichter en CEO van de financiële consultancy-gigant deVere Group.

- Advertentie -

In een bericht van gisteren beweert Green dat er een link is tussen de koers van bitcoin en de verspreiding van het coronavirus:

Hoe meer gevallen er zijn bevestigd, hoe meer landen ermee te maken hebben en hoe meer impact er is op de traditionele financiële markten, des te meer de waarde van Bitcoin is toegenomen.

Volgens een data tracker van John Hopkins is het aantal bevestigde gevallen van corona over het weekend toegenomen van 9.925 tot 17.491. Vanuit Wuhan in China, waar het virus oorspronkelijk is uitgebroken, heeft het zich verspreid naar minimaal 27 landen, heeft het ten minste 362 levens gekost en gezorgd voor dichtgegooide grenzen, gestaakte vluchten en weerslag op de Chinese economie. Gisteren daalde de Chinese aandelenmarkt met bijna 8%. Green vervolgt:

We kunnen aannemen dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk zal blijven stijgen totdat het coronavirus piekt, mogelijk ergens in april of mei als we een onderzoeksinstelling in Hong Kong mogen geloven. De voornaamste reden dat investeerders zich recent op Bitcoin storten is omdat het steeds meer gezien wordt als safe haven in tijden van onzekerheid.

Naar verluidt heeft de deVere Group een portfolio dat meer dan $10 miljard waard is. Ondanks zijn optimisme waarschuwt Green dat bitcoin op weg naar boven ups and downs zal meemaken.

Volgens analisten van Bloomberg bestaat de kans dat bitcoin op korte termijn afkoelt. Ben je benieuwd naar wat onze analist David over de huidige markt denkt? Lees dan zijn wekelijkse koersanalyse die gisteren verscheen!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.877,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.915,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.969,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.977,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.155,70 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...