Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2021 18:04

Reeks Bitcoin en Ethereum producten worden genoteerd op Euronext beurzen Amsterdam & Parijs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Reeks Bitcoin en Ethereum producten worden genoteerd op Euronext beurzen Amsterdam & Parijs

VanEck, het Amerikaanse investeringsbedrijf uit New York, gaat op 1 juni twee nieuwe cryptocurrency exchange-traded products (ETP’s), of beursgenoteerde producten, lanceren op de Euronext beurzen in Amsterdam en Prijs.

Het gaat om een investeringsproduct voor bitcoin (BTC) en een voor ethereum (ETH). Deze op de beurs verhandelde producten bieden investeerders de mogelijkheid om in de koers van bitcoin of ether te investeren zonder dat ze de crypto zelf hoeven te kopen en te bewaren.

Beide producten zijn volledig gedekt en Bank Frick uit Liechtenstein zal fungeren als de custodian, of opslagdienst, van de crypto.

“Bitcoin en ethereum hebben zich stevig op de markt gevestigd als de twee grootste cryptocurrencies. Door hun lage correlatie met andere activaklassen bieden ze een interessante mogelijkheid om iemands beleggingsportefeuille te diversifiëren.”

Aldus Martijn Rozemuller, CEO van VanEck Europa. Een dergelijk VanEck product wordt al verhandeld op de Xetra beurs van Deutsche Börse.

Op dezelfde dag gaat ook 21Shares, voorheen bekend als Amun, drie crypto ETP’s lanceren op Euronext Parijs. Een voor bitcoin, een voor ether en een voor een “short bitcoin” ETP. 21Shares heeft nu 14 ETP’s genoteerd op verschillende Europese beurzen, waaronder een voor Polkadot (DOT).

Al deze ETP’s kunnen wellicht een grote groep nieuw investeerders aantrekken. Euronext is de grootste beurs van Europa, groter dan de London Stock Exchange (LSE) en Deutsche Börse. De beurzen van Amsterdam en Parijs zijn de grootste beurzen van Euronext.

VanEck heeft momenteel twee aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op tafel liggen. Een voor een bitcoin-ETF en een ether-ETF.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie