Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2021 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 18:44

Rijke Zuid-Koreanen blijven liever aan zijlijn van bitcoin en ethereum staan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rijke Zuid-Koreanen blijven liever aan zijlijn van bitcoin en ethereum staan

Uit een nieuw onderzoek uit Zuid-Korea blijkt dat rijke Zuid-Koreaanse investeerders over het algemeen niet openstaan om te investeren in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Volgens Kookmin Bank Financial Group, een van de grootste banken van het land, blijkt dat maar liefst 70% van rijke Zuid-Koreaanse investeerders niet in crypto wil beleggen. Dat meldt de bank in de 2021 Korea Wealth Report, gepubliceerd op 14 november.

KB Financial Group hield een enquête onder 400 Zuid-Koreaanse investeerders die meer dan 1 miljard Koreaanse won aan activa bezitten, oftewel zo’n $850.000 of $740.000 euro. Dat betekent echter niet dat 30% in crypto wil investeren.

Van de 400 respondenten gaf namelijk maar 3,3% aan dat zij in crypto willen investeren. De overige 26,8% gaf aan dat hun keuze afhankelijk is van de omstandigheden.

De hoofzakelijke reden voor de terughoudendheid onder rijke Koreaanse investeerders is de verhoogde kans op verlies met investeringen in crypto ten opzichte van meer reguliere investeringsproducten. 60,5% geeft dan ook aan dat zij de voorkeur geven aan traditionele aandelen, aldus het rapport.

Daarnaast wordt een wantrouwen in cryptocurrency-exchanges opgenoemd als een van de grootste redenen, alsmede een gebrek aan kennis over crypto en de beruchte volatiele koersen in de markt.

“De rijken hebben over het algemeen een voorkeur voor de methode om winst te maken door de activa die ze bezitten actief te exploiteren. Ze hebben geen affiniteit met cryptocurrencies omdat hun risicopercentage buiten het bereik van acceptatie ligt en er blijven vragen over de betrouwbaarheid van transacties.”

Wellicht wordt met deze betrouwbaarheid gedoeld op wash trading, het artificieel opvoeren van het handelsvolume op een beurs. Toch komt het sentiment van de rijke investeerders niet overeen met het grotere publiek. Zuid-Korea was jarenlang juist een voorloper in de adoptie van crypto en blockchain-technologie. Dat nam echter wellicht dit jaar door strengere regelgeving iets af. Toch ontvingen crypto bedrijven in het land dit jaar al meer dan 400% meer aan investeringen dan vorig jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie