Rico Engelbarts
22/10/2018 06:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2018 06:23

Samenwerking LibertyX en Genmega brengt mogelijk 100.000 nieuwe crypto geldautomaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

LibertyX, een fabrikant van Bitcoin (BTC) geldautomaten is een partnerschap aangegaan met Genmega; een fabrikant van normale fiat geldautomaten. De bedoeling van de samenwerking is om het kopen van BTC via geldautomaten mogelijk te maken op zo’n 100.000 locaties binnen de Verenigde Staten.


Genmega levert voornamelijk geldautomaten aan onafhankelijke partijen. De beschikbaarheid van een BTC-optie zal er dus vooral van afhangen of deze partijen de functionaliteit ook daadwerkelijk ondersteunen.
Is er sprake van ondersteuning, dan zal enkel een software-upgrade nodig zijn om het kopen van BTC mogelijk te maken via de machines. Voor LibertyX wordt hiermee het doel om BTC gebruiksvriendelijker te maken gerealiseerd.
Op dit moment staan er zo’n 2.300 BTC automaten in de VS tegenover zo’n 3.800 crypto automaten wereldwijd. De automaten staan vooral in grote steden; zo hebben Los Angeles, Miami, Atlanta, Chicago, en New York elk zo’n 100 van deze automaten.
Volgens een recent onderzoeksrapport omtrent de marktevolutie van crypto automaten zal de VS in de nabij toekomst de dominantste speler blijven. Dit komt voornamelijk door het grote aantal leveranciers binnen de industrie, een gunstig investeringsklimaat, en het bewustzijn van de crypto sector.
Het is voor nu nog afwachten hoeveel Genmega automaten ook daadwerkelijk de BTC-optie zullen gebruiken. Echter, gezien er nu zo’n 100.000 potentiële machines bijkomen zal zelfs een klein percentage al een grote groei betekenen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie