Is Satoshi opnieuw opgedoken om boek over geschiedenis Bitcoin te schrijven?

Het mysterie van de ware identiteit van Satoshi Nakamoto is al jarenlang onderwerp van discussie in de crypto-gemeenschap nadat hij of zij op mysterieuze wijze verdween. Maar een website, gemaakt op 29 juni, beweert dat Satoshi terug is.

Satoshi Nakamoto: het jarenlange mysterie van Bitcoin

Wie is Satoshi Nakamoto? Dat is het mysterie waar de crypto-gemeenschap voor inmiddels bijna een decennium voor staat.

Voor degenen die het niet weten; Nakamoto is een pseudoniem die onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van ‘s werelds populairste cryptocurrency; Bitcoin (BTC). Er werd veel gespeculeerd over de ware identiteit van de programmeur die de codebase van Bitcoin schreef. Sommigen zeggen dat het Craig Wright is, een Australische coder die beweerde Nakamoto te zijn, anderen zeggen dat het collectieve groep van gelijkgestemde individuen is. Maar tot op de dag van vandaag weet niemand (behalve Satoshi zelf) het zeker.

Anderen hebben zich echter afgevraagd of het echt nodig is om erachter te komen wie Satoshi is, aangezien Bitcoin juist gebaseerd is op gedecentraliseerde principes. Het niet hebben van een gecentraliseerd boegbeeld getuigt alleen maar van de gedecentraliseerde waarden waar Bitcoin op gebaseerd is.

Na 2011, verdween Satoshi, naar verluidt samen met 1 miljoen BTC, van de radar, wat leidde tot veel speculatie over waar hij of zij naartoe ging. Sindsdien is Satoshi altijd een raadsel gebleven, waarbij verhalen over de “real” Satoshi en “Faktishi” op maandelijkse basis verschijnen.

De website van de Nakamoto Family Foundation

Er zit nu echter onverwachts schot in de zaak, door een website die beweert dat Satoshi terug is. De website beweert dat Satoshi een geschiedenisboek over Bitcoin schrijft:

Ik wil dat de mensen en de feiten bekend worden; of zo goed mogelijk. Ik bewaar het meeste nog steeds voor de boeken, de beste delen hopelijk.

Satoshi’s affectie voor cryptografie in gedachten houdend, heeft de maker van de website, Nakamoto of niet, een puzzel toegevoegd voor gebruikers die het willen proberen. Volgens Bloomberg onthult de puzzel de vermeende titel van het boek, namelijk “Honne and Tatamae”.

De twee woorden, die op één lijn liggen met het Japanse Pseudoniem van Satoshi Nakamoto, is een Japanse uitdrukking wat iets betekent in de richting van “het contrast tussen de ware gevoelens en verlangens van een persoon” en “het gedrag en de opvattingen die men in het openbaar vertoont”.

Momenteel is het onduidelijk hoe de maker van de website dit concept in verband brengt met het boek, dat feiten over de geschiedenis van Bitcoin zou behandelen. De website bevat een fragment uit het boek, waar nog steeds aan geschreven zou worden. Het behandelt de ogenschijnlijke oorsprong van Bitcoin en bouwt voort op de interne gedachten die “Satoshi” had met betrekking tot bepaalde aspecten van het ontwikkelingsproces van Bitcoin.

Hoewel het fragment verrassend gedetailleerd is, vragen veel gebruikers zich nog af of het echt van Satoshi afkomstig is, of dat het toch een hoax is waar iemand veel te veel tijd in gestoken heeft.

Maar is het echt Satoshi?

De cryptocurrency-gemeenschap is verontwaardigd over dit nieuws, en velen zeggen dat dit op geen enkele manier Satoshi kan zijn. Bij analyse van de website zeiden veel leden van de Bitcoin-gemeenschap dat Satoshi zichzelf gemakkelijk kon identificeren. Of het nu gaat om een digitale handtekening die uniek is voor Satoshi, of door een Bitcoin-transactie te doen vanaf een van de vele adressen van Satoshi.

Bovendien wezen sommigen erop dat het schrijven van het ogenschijnlijke fragment van lage kwaliteit en in een andere stijl geschreven is, dan het originele white paper, dat in 2008 werd vrijgegeven.

Een Reddit-gebruiker met de bijnaam John_The_Cashist zei:

Wauw, Nakamoto’s manier van schrijven is echt bergafwaarts gegaan na de publicatie van zijn white paper.

Deze, naast vele andere redenen, hebben de gemeenschap ertoe gebracht om algemeen aan te nemen dat dit op geen enkele manier echt Satoshi is, maar als Satoshi nog steeds in leven is, zou een boek over de geschiedenis van Bitcoin zeer welkom zijn.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.123,10 Kopen
1
Litebit
€26.407,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.414,80 Kopen
3
SATOS
€26.588,30 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...