Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2021 15:15

SEC keurt eindelijk een eerste bitcoin (BTC) beursgenoteerd fonds (ETF) goed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC keurt eindelijk een eerste bitcoin (BTC) beursgenoteerd fonds (ETF) goed

Foto: Tada Images/Shutterstock

Terwijl de verwachtingen omtrent de goedkeuring van een bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) momenteel oplopen, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk voor het eerst een andere soort bitcoin-ETF goedgekeurd.

De SEC heeft de “Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF” afgelopen week goedgekeurd. Dat betekent dat er nu dus eindelijk een beursgenoteerd fonds bestaat voor Amerikaanse institutionele investeerders met directe blootstelling aan bitcoin.

Deze ETF volgt de prijs van “Bitcoin Industry Revolution Companies.” Dit zijn bedrijven die een grote hoeveelheid van hun netto activa in bitcoin hebben, zoals MicroStrategy, zo niet een groot deel van hun inkomsten halen bitcoin transacties, mining of leningen.

80% van het fonds bestaat uit zulke bedrijven, blijkt uit de aanvraag. De overige 20% bestaat uit meer reguliere aandelen om het risico te verkleinen. Het fonds houdt dus geen cryptocurrencies direct vast. Dit is dus niet een volledige fysiek ondersteunde bitcoin ETF waar de (Amerikaanse) markt al jaren op wacht.

Het is wel het eerste crypto beursgenoteerde fonds op de Amerikaanse markt die het dichtst bij een dergelijke product in de buurt komt. De nieuwe ETF wordt gelanceerd op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca onder de ticker BTCR.

De SEC stelde afgelopen week wederom haar beslissing omtrent vier bitcoin-ETF’s uit; die van Valyrie, Kryptoin, GlobalX en WisdomTree. De volgende deadlines liggen in december. Vanwege de recente uitspraken van SEC voorzitter Gary Gensler, verwacht de markt dat de kans op een bitcoin futures-ETF groter is.

Er liggen inmiddels meer dan een dozijn aanvragen voor een bitcoin futures ETF bij de SEC op tafel. Er wordt in de markt gespeculeerd dat de SEC wellicht nog eind deze maand een of meerdere zou kunnen goedkeuren. ETF Analist Eric Balchanus en James Seyffart van Bloomberg schatten de kans op een goedkeuring als volgt in:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie