Timo Bult Timo Bult
25/04/2022 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 11:22

SkyBridge hedgefonds hoopt dat crypto-investeringen x3 gaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SkyBridge hedgefonds hoopt dat crypto-investeringen x3 gaan

Foto: Al Teich / Shutterstock.com

SkyBridge Capital, het hedgefonds van de bekende investeerder Anthony Scaramucci, heeft grote verwachtingen van crypto. Nadat het in 2020 begon met bitcoin kopen, heeft het fonds nu miljarden dollars in de crypto-sector zitten. In een gesprek met Bloomberg laat Scaramucci weten dat de cryptomarkt “en enorme groei vertegenwoordigen.”

De anticipatie stijgt: Nog maar 28 dagen tot de Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waarom begon SkyBridge met bitcoin kopen?

In het gesprek spreekt Scaramucci, die korte tijd directeur communicatie was tijdens de termijn van President Donald Trump, zich uit over zijn crypto-avontuur. Dat avontuur begon tijdens de pandemie:

“Er is een pre-pandemische wereld en een post-pandemische wereld, en een post-pandemische wereld heeft veel meer overheidstekorten – er is veel meer onzekerheid met betrekking tot groei.”

Scaramucci hoopt dat het toewijzen van een groot deel van het SkyBridge portfolio aan crypto uiteindelijk tot een verdrievoudiging van zijn investering kan zorgen. Op dit moment zou zo’n $3,5 miljard in crypto zitten, waaronder dus bitcoin, maar ook projecten als Ethereum (ETH) en beursgenoteerde crypto-bedrijven.

De investeerder waarschuwt echter dat crypto-investeringen niet voor iedereen zijn weggelegd: “Maar toegegeven, er is enorme volatiliteit geweest. Dit is niet voor angsthazen – dit is een strategische beslissing voor de lange termijn.”

Advertentie

Bitcoin spot beursfonds gaat er komen

Daarnaast liet de investeerder zich ook uit over de status van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). In de Verenigde Staten zijn al enkele Bitcoin ETF’s goedgekeurd, maar deze zijn gebaseerd op futures. Een fysiek fonds zou een interessante ontwikkeling zijn omdat zo’n fonds ook daadwerkelijk bitcoin koopt zodra een investeerder aandelen in het fonds koopt.

Een fysiek beursfonds is echter nog altijd niet goedgekeurd in de VS. Scaramucci lijkt er toch vertrouwen in te hebben dat een goedkeuring zal volgen:

“Ze [de toezichthouder, red.] maken zich zorgen over prijsmanipulatie. Maar na verloop van tijd, vanwege de transparantie van de markten, denk ik dat ze zich er meer op hun gemak zullen voelen. […] uiteindelijk zal de SEC de positie bereiken waarin ze een cash Bitcoin ETF toestaan.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie