Thom Derks Thom Derks
31/05/2024 14:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 11:15

Slecht voor bitcoin? Recessieangst onder Amerikanen neemt toe

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht voor bitcoin? Recessieangst onder Amerikanen neemt toe

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit sinds het bereiken van zijn all-time high van $73.800 op 14 maart in een lastige periode. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en ondertussen nemen de twijfels over het voortzetten van de bullmarkt toe.

De twijfels nemen toe door de bezorgdheid van de Amerikaanse consument. 69% van Amerikaanse consumenten gelooft dat we binnen 12 maanden een recessie krijgen.

Image

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaanse consument is angstig

Dit betekent dat de Amerikaanse consument op dit moment angstig is. In principe zegt dat niet zoveel, behalve dat de Amerikaanse consument de pijn van de inflatie waarschijnlijk begint te voelen. Dat zou een reden kunnen zijn voor de gemiddelde Amerikaan om zich zorgen te maken over economische krimp.

Voor de tweede maand op rij nemen de zorgen over een recessie toe in de Verenigde Staten. Dat is niet goed voor bitcoin, omdat de digitale munt natuurlijk vaart bij een sterke economie. Veel Amerikaanse consumenten investeren in bitcoin.

In die zin is bitcoin ook afhankelijk van een gezonde Amerikaanse consument.

Image

Over de aandelenmarkten is Amerika wel bullish. 48,2% van de Amerikanen verwacht dat de aandelenkoersen de komende twaalf maanden blijven stijgen. Alleen in januari 2018 en maart 2024 was het vertrouwen groter.

Advertentie

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

De situatie rondom de Amerikaanse consument is er in ieder geval eentje om in de gaten te houden. Sinds de Federal Reserve in maart 2022 met zijn campagne van renteverhogingen begon, was het vooral de Amerikaanse consument die de economie overeind hield.

Als die nu begint te kwakkelen, dan bestaat de kans dat er een recessie aankomt en dat zou niet goed zijn voor de bullmarkt van bitcoin. Wat dat betreft is het zaak om de financiële gezondheid van de Amerikaanse consument in kaart te blijven brengen.

Ook is het belangrijk om de focus op de inflatiecijfers te houden. Neem bijvoorbeeld de cijfers van komende vrijdag. Dan staat de PCE Price Index op het programma, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Vallen deze cijfers mee? Dan krijgen we waarschijnlijk snelle(re) renteverlagingen en dat is weer goed voor de bitcoin koers.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie