Rico Engelbarts
12/08/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2018 17:00

Softwareontwikkelaar Intuit verwerft patent op Bitcoin-transacties per sms

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
softwareontwikkelaar_intuit_verwerft_patent_op_bitcoin_transacties_per_sms

De Amerikaanse ontwikkelaar van financiële software, Intuit, heeft een patent verkregen voor een methode waarmee Bitcoin-betalingen verwerkt kunnen worden door middel van sms-berichten. De aanvraag voor het octrooi werd op 13 juni 2014 ingediend bij het U.S. Patent Office.
De toepassing is een systeem waarmee twee gebruikers hun betalingen met hun mobiele telefoon zouden kunnen voltooien. Het zou ook een “peer-to-peer virtual currency-netwerk” omvatten dat de fondsen van beide gebruikers opslaat. De samenvatting van het patent beschrijft de applicatie als volgt:

De methode voor het verwerken van betalingen omvat het ontvangen [van crypto], middels een betaaldienst van een mobiel betaalapparaat van een betaler, een betalingsbericht (per sms) waarin het betaalde bedrag staat, en een identifier van het mobiele apparaat van de begunstigde.

Het patent vermeldt verschillende manieren om een transactie te voltooien na het ontvangen van een betalingsverzoek. Bij de eerste optie wordt een automatische telefoonoproep gebruikt om de mobiele telefoon te verifiëren. Bij de tweede optie wordt een wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot het gebruikersaccount. Nadat de gegevens zijn geverifieerd controleert het systeem of de betaler voldoende geld heeft om de betaling te voltooien. In het geval dat de begunstigde geen virtueel account heeft, zal het systeem er een creëren en vervolgens het geld overmaken. Uiteindelijk ontvangt de begunstigde een sms-bericht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie