softwareontwikkelaar_intuit_verwerft_patent_op_bitcoin_transacties_per_sms

Softwareontwikkelaar Intuit verwerft patent op Bitcoin-transacties per sms

1

De Amerikaanse ontwikkelaar van financiële software, Intuit, heeft een patent verkregen voor een methode waarmee Bitcoin-betalingen verwerkt kunnen worden door middel van sms-berichten. De aanvraag voor het octrooi werd op 13 juni 2014 ingediend bij het U.S. Patent Office.

De toepassing is een systeem waarmee twee gebruikers hun betalingen met hun mobiele telefoon zouden kunnen voltooien. Het zou ook een “peer-to-peer virtual currency-netwerk” omvatten dat de fondsen van beide gebruikers opslaat. De samenvatting van het patent beschrijft de applicatie als volgt:

De methode voor het verwerken van betalingen omvat het ontvangen [van crypto], middels een betaaldienst van een mobiel betaalapparaat van een betaler, een betalingsbericht (per sms) waarin het betaalde bedrag staat, en een identifier van het mobiele apparaat van de begunstigde.

Het patent vermeldt verschillende manieren om een transactie te voltooien na het ontvangen van een betalingsverzoek. Bij de eerste optie wordt een automatische telefoonoproep gebruikt om de mobiele telefoon te verifiëren. Bij de tweede optie wordt een wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot het gebruikersaccount. Nadat de gegevens zijn geverifieerd controleert het systeem of de betaler voldoende geld heeft om de betaling te voltooien. In het geval dat de begunstigde geen virtueel account heeft, zal het systeem er een creëren en vervolgens het geld overmaken. Uiteindelijk ontvangt de begunstigde een sms-bericht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws