Ivo Melchers Ivo Melchers
23/10/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 05:01

Spanje heeft meer crypto-geldautomaten dan El Salvador

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Spanje heeft op dit moment maar liefst 215 crypto ATMs, ofwel geldautomaten, waarmee het El Salvador inhaalt. Het Europese land staat daarmee op de derde plaats op de ranglijst van landen met de meeste crypto ATMs. El Salvador heeft een totaal van 212 crypto ATMs en zakt door de stijging van Spanje naar de vierde plaats. Op de tweede plaats staat Canada met een totaal van 2633 ATMs en op de eerste plaats staat logischerwijs de Verenigde Staten met een totaal van 34161 ATMs.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meeste crypto ATMs in Europa

Spanje is het hoogst genoteerde land op het gebied van crypto ATMs in Europa. Het land heeft 14,65% van het totale aantal in het hele continent. Andere grote bijdragers zijn Switzerland (144), Polen (142) en Roemenië (135).

Groei crypto geldautomaten neemt af

In April kon je lezen dat de groei van crypto ATMs afnam. Coin ATM Radar meldde dat de maandelijkse groei van crypto-geldautomaten normaliter tussen de 5% en 7% ligt. In april gaven we aan dat er in maart dit jaar gemiddeld bijna 20 nieuwe geldautomaten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) werden geplaatst. Dit bedroeg een totale maandelijkse groei van 1,7%. Data van de laatste 60 dagen geeft aan dat er dagelijks ongeveer zeven nieuwe crypto ATMs worden geïnstalleerd wereldwijd. De afname van de groei blijft zich dus voortzetten. Deze afname in groei heeft mogelijk te maken met de dalende koersen, instabiele financiële markten en de onzekerheden omtrent regelgeving. In Juli kon je echter lezen dat er voorspeld werd dat de waarde van de crypto ATM industrie in 2027 mogelijk op kan lopen tot $500 miljoen. Destijds werd de totale waarde van deze industrie geschat nop ongeveer $46,5 miljoen. Er wordt dus een flinke groei voorspeld.

Verdeling van cryptocurrencies

Bijna alle automaten ondersteunen bitcoin: van de 38.594 worden er 38580 ondersteund door bitcoin. Verder is het percentage dat ook altcoins ondersteund op dit moment 82,4%. De meest populaire altcoins zijn: litecoin (LTC) met 81% en ether (ETH) met 71,7%. Andere populaire cyptocurrencies zijn: dogecoin en bitcoin cash.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie