stagnatie_wereldwijde_economische_groei_is_positief_voor_bitcoin_BTC

Stagnatie wereldwijde economische groei is positief voor bitcoin (BTC)

Het ziet er naar uit dat de groei van de wereldwijde economie aan het vertragen is. Een groot aantal landen heeft de rentepercentages dit jaar al verlaagd en nu ziet het er naar uit dit ook in Europa en de Verenigde Staten zal gaan gebeuren. Volgens Anthony Pompliano, een bekend analist, is dit een bijzonder positieve ontwikkeling voor bitcoin (BTC).

In een van zijn tweets merkt Pompliano op dat de Amerikaanse economie minder hard aan het groeien is. Het bruto binnenlands product steeg het vorige kwartaal nog met 3,1%, dit kwartaal is dat 2,1%. Een vertraging van de groei, aldus Pompliano:

DAAR GAAN WE.
BBP VS laatste kwartaal: 3,1%
BBP VS dit kwartaal: 2,1%
Een vertragende economische groei kan maar een ding betekenen: rentepercentages verlagen en geld bijdrukken!
Ze realiseren zich niet dat ze Bitcoin de raketbrandstof geven die het is gebouwd om te verbruiken.
Long Bitcoin, Short the Bankers!

Advertentie

Niet alleen in de VS zien we deze ontwikkelingen, ruim 22 centrale banken wereldwijd verlaagde de rentestanden al in 2019. Ook in Europa lijkt dit te gaan gebeuren:

RAKETBRANDSTOF: Ze gaan de tarieven verlagen en geld bijdrukken terwijl we richting de Bitcoin halving gaan.
Riemen vast. Dit wordt wild.

Bitcoin wordt vaak als “goud 2.0” gezien. Dit imago kreeg de cryptocurrency aangezien het niet beïnvloedbaar is door de politiek in de wereld of andere gebeurtenissen waar traditionele aandelen bijvoorbeeld wel op reageren. Veel beleggers gebruiken de cryptocurrency dan ook als oppotmiddel om zich in te dekken tegen dergelijke situaties.

Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.454,32 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.389,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.413,85 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.443,28 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.450,90 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.457,14 Kopen
Laatste nieuws