Simon Bosch Simon Bosch
15/08/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2023 17:00

Steeds meer bewijs dat bitcoin bullmarkt al is begonnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto analist voorspelt start van volgende bitcoin bullmarkt

Foto: photo.ua / Shutterstock.com

Veel mensen verwachten na de diepe bearmarkt van 2022 nog een vervolg op die trend, maar de flink gestegen prijzen van sommige cryptocurrencies heeft hier een hoop aan veranderd. Volgens de CEO van één van de meest prominente crypto-marktonderzoekers is de volgende bullmarkt namelijk al begonnen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

“Bitcoin bearmarkt is al geëindigd”

Je hoort misschien wel eens dat de crypto-markt erg onvoorspelbaar is. Op Twitter schrijft Delphi Digital-CEO Kevin Kelly dat niets minder waar is – de markt is namelijk vrij voorspelbaar. Volgens hem zijn cryptocurrencies gewoon sterk gecorreleerd aan andere risicovolle activa, die weer in grote lijnen de economie volgen.

Sterker nog, elke grote verandering in de crypto-markt wordt weerspiegeld door de zogeheten business cycle. Deze kun je redelijk meten met de ISM Manufacturing Index, die elke keer piekt als het aantal actieve walletadressen in de crypto-wereld ook zijn top vindt.

Volgens Kelly begint de ISM langzaam een bodem uit te kerven, terwijl de jaarlijkse koersverandering van bitcoin (BTC) ook duidt op het einde van de bearmarkt. De angst voor langdurige inflatie, hogere rentes en een dreigende recessie heeft ertoe geleid dat veel mensen er nog van overtuigd zijn dat we in een bearmarkt rally zitten. Dat suggereert dat we nog verder kunnen dalen dan de bodem van afgelopen december. Maar Kelly is het hier niet mee eens.

Advertisement

Volgende piek crypto bullmarkt in 2025?

Hij denkt dat de markt van nu te vergelijken is met de markt van 2015 en 2016, toen onzekerheid ook de sfeer bepaalde. De angst voor een vervolg van de kredietcrisis was toen onterecht. Dat leidde tot grote stijgingen van zowel aandelen als cryptocurrencies.

De ISM volgt een cyclus van ongeveer 3,5 jaar, dat ironisch genoeg redelijk overeenkomt met de bitcoin halving cyclus, die elke 4 jaar plaatsvindt. De volgende halving vindt naar verwachting plaats rond april van 2024. Dat suggereert dat de eerstvolgende all-time high in het vierde kwartaal van 2024 zal zijn, en de volgende piek van de crypto-markt in het vierde kwartaal van 2025. Of de topman gelijk zal krijgen gaan we in de toekomst zien.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement