Timo Bult Timo Bult
23/05/2019 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 14:50

Stijgend driehoekspatroon bitcoin (BTC) houdt stand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stijgend driehoekspatroon bitcoin (BTC) houdt stand

Het stijgend driehoekspatroon dat bitcoin (BTC) sinds de afgelopen dagen vormde lijkt op dit moment stand te houden. Dit is een signaal dat de koers vanaf dit punt mogelijk weer richting de resistance-lijn van het patroon gaat handelen. Andere indicatoren signaleren ook een mogelijke opwaartse trend voor de korte termijn.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) op cryptocurrency-exchange Coinbase $7.718 na ongeveer 1,2% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.
Met de positieve draai die de koers vandaag maakte, houdt de support-lijn van het stijgend driehoekspatroon stand. Vanochtend was het nog onduidelijk wat de koers op dit punt zou gaan doen, maar het ziet er naar uit dat BTC weer richting te resistance van dit patroon gaat handelen.
Een close boven deze resistance op $7.500 zal een opwaartse beweging waarschijnlijker maken. Daarnaast is bitcoin ook bovenuit het dalend trendkanaal dat de afgelopen uren werd gevormd gebroken.
De relative strength index (RSI) op de uurlijkse grafiek laat daarnaast nu een waarde van 50 zien. Vanochtend was de RSI waarde op deze tijdschaal nog 34, waarmee de omstandigheden over-sold waren. Dat de trend voor de komende periode opwaarts zal zijn, zal waarschijnlijker worden als de RSI boven de 50 weet te stijgen.
Ook op de 4-uur grafiek stijgt de RSI nu. Vanochtend was de RSI nog 41, nu is dat 46. De signalen op de uurlijkse grafiek zijn echter duidelijker bullish, waarmee het aannemelijk is dat er op de kortere termijn een stijging plaats zal vinden. De eerstvolgende belangrijke resistance ligt voor bitcoin op $8.000. De resistance-lijn van het driehoekspatroon ligt daarboven op ongeveer $8.300.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie