Ivo Melchers Ivo Melchers
12/10/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2023 19:08

Toenemend vertrouwen in bitcoin: crypto markt klaar voor groei?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Toenemend vertrouwen in bitcoin: crypto markt klaar voor groei?

Foto: Open Studi0/Shutterstock

Veel bitcoin (BTC) houders kunnen niet wachten op de start van 2024. Met belangrijke deadlines omtrent spot Exchange Traded Funds (ETF’s) en de bitcoin halving in het vooruitzicht, delen velen de hoop op een nieuwe langdurige stijgende markt. Uit on-chain data blijkt dan ook dat veel langetermijninvesteerders hun bitcoin-portfolio momenteel uitbreiden in anticipatie op een nieuwe bullmarkt. We nemen een kijkje achter de schermen en delen de ontwikkelingen in het bitcoin-ecosysteem.

Bitcoin koers in het groen, Amerikaanse consument onder druk
Bitcoin koers in het groen, Amerikaanse consument onder druk

Overtuigde BTC bezitters breiden bezit uit

Crypto-analyseplatform Glassnode bracht gisteren in een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief enkele positieve ontwikkelingen aan het licht die verband houden met langetermijninvesteerders. Glassnode identificeert een entiteit als langetermijninvesteerder wanneer een wallet ten minste 155 dagen bitcoins heeft vastgehouden.

Als eerste schrijft Glassnode dat de zogenoemde ‘HODLer Net Position Change’ laat zien dat deze groep overtuigde investeerders momenteel meer dan 50.000 BTC per maand accumuleren. Tegen de huidige bitcoin koers staat dit gelijk aan meer dan 1,3 miljard dollar. Dit wijst op een toenemend vertrouwen in de waarde van bitcoin op de lange termijn en kan dan ook geïnterpreteerd worden als een positief teken voor de markt.

De kans is groot dat de stapel bitcoins die deze wallets in ontvangst nemen niet zo snel op de markt worden gedumpt, wat een algeheel lagere verkoopdruk impliceert.

Bitcoin markt gedomineerd door langetermijninvesteerders

Glassnode merkt bovendien op dat het totale aantal bitcoins  in handen van deze langetermijninvesteerders een nieuw record heeft bereikt van 14,859 miljoen BTC. Dit vertegenwoordigt 76,1 procent van het huidige circulerende BTC-aanbod.

Glassnode schrijft op haar website dat na de drempel van 155 dagen het steeds onwaarschijnlijker wordt dat bitcoins verkocht worden. Daartegenover zijn het juist de kortetermijnhouders, ofwel de wallets die minder dan 155 dagen bitcoins bezitten, die eerder reageren op marktvolatiliteit.

Het is dus een zeer gunstige ontwikkeling dat een steeds groter deel van het BTC-aanbod terechtkomt bij langetermijninvesteerders. Deze groep laat zich niet afschrikken door koersdalingen op de korte termijn, maar probeert hier juist van te profiteren, met als doel de vruchten te plukken in een mogelijke nieuwe bullmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie