Kevin Schijven Kevin Schijven
17/01/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 19:05

Tonga accepteert bitcoin donaties na enorme vulkaanuitbarsting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tonga accepteert bitcoin donaties na enorme vulkaanuitbarsting

Foto: Global Image Archive/Shutterstock

Afgelopen vrijdag vond een enorme vulkaanuitbarsting plaats. Het gaat om het Hunga Tonga-Hunga Haʻapai vulkaaneiland dat zo’n 65 kilometer ten noorden ligt van Tongapatu. Tongapatu is het belangrijkste eiland van de staat Tonga en heette voorheen Amsterdam.

De vulkaanuitbarsting leidde tot een tsunami die veel schade bracht aan het Koninkrijk Tonga. Tonga is een eilandengroep in Polynesië bestaande uit 177 eilanden. Het land ligt in de Stille Oceaan, in de buurt van Australië, Fiji en Nieuw-Zeeland, en kampt momenteel met overstromingen, uitval van internet en telefoonverbindingen en een dikke laag as. Door de enorme explosie werden zelfs tsunamiwaarschuwingen afgeven in de VS en Japan.

Bitcoin (BTC) investeerders willen een steentje bijdragen door BTC te doneren. Enkele investeerders drongen daarom parlementariër Lord Fusitu’a aan om een bitcoin wallet-adres op te stellen zodat het land bitcoin donaties kan accepteren:

Lord Fusitu’a zette vervolgens de wallet op. Via blockchain.com is te zien dat tot dusver 71 donaties zijn overgemaakt voor een totaal van 0,117 BTC, oftewel zo’n $5.000. Dat is nog niet erg veel dus, maar het aantal begint langzamerhand steeds sneller toe te nemen.

Einde in zicht voor Grayscale’s bitcoin ETF-uitstromen, volgens CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin wet

Lord Fusitu’a deelde onlangs op Twitter een stappenplan om een bitcoin wet in Tonga door te voeren. Het wetsvoorstel is gebaseerd op de bitcoin wet van El Salvador. El Salvador werd in september 2021 het eerste (en vooralsnog enige) land ter wereld dat bitcoin erkent als wettelijk betaalmiddel. Lord Fusitu’a beweerdt dat hij denkt dat de wet zonder problemen zal worden aangenomen en wellicht nog voor het einde van dit jaar.

Daarnaast is de parlementariër ook van plan om, net als in El Salvador, een vulkaan te gebruiken voor bitcoin-mining met behulp van geothermische energie, oftewel aardwarmte. Het is momenteel onduidelijk of de uitbarsting roet in het eten gooit van dit plan. Het land heeft maar liefst 21 vulkanen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie