Timo Bult Timo Bult
15/12/2021 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 19:03

Trendwatcher Vincent Everts overvallen tijdens uitzending, eisen bitcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Trendwatcher Vincent Everts overvallen tijdens uitzending, eisen bitcoins

Het komt helaas nog té vaak voor; overvallen bij mensen thuis waarbij de overvallers het gemunt hebben op cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). De bekende tech-trendwatcher Vincent Everts werd enkele uren geleden zelfs tijdens een live-uitzending met Maurice de Hond overvallen.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Zei eisten bitcoin met een pistool”

De overval vond plaats tijdens een live Q&A op YouTube met Maurice de Hond waarin de twee onder andere over de recente corona persconferentie praatten.

Op een gegeven moment is te zien dat Everts boos met iemand buiten beeld begint te praten. Hierbij is duidelijk het woordje ‘bitcoin’ te horen uit de mond van een van de overvallers.

Tijdens een worsteling werd de camera uit Everts’ laptop getrokken waarna het beeld wegviel. Aan De Telegraaf vertelt Everts dat er drie jongens binnen waren gedrongen. Dit lukte hen doordat een van de jongens zich voordeed als een bezorger van DHL:

“Ze drongen binnen met een pistool en eisten bitcoin. Ik weigerde en ze trokken de camera uit mijn laptop. Ik weigerde mee te werken en na een tijdje schreeuwen renden ze weg.”

Angstaanjagende ervaring

Wonderbaarlijk genoeg komt Everts even later weer terug online. Hij vertelt dan aan Maurice wat er gebeurd is en noemt het een angstaanjagende ervaring. De overvallers gingen er dus met lege handen vandoor. Everts kan namelijk zelf helemaal niet zo makkelijk bij zijn bitcoins.

De politie Amsterdam zoekt drie daders. Zij zouden tussen de 17 en 19 jaar oud zijn en droegen een mondkapje. Een van hen droeg dus ook een jas van DHL. Bekijk hieronder de aflevering waarin het gebeurt (ongeveer op 1 uur en 22 minuten).

Advertentie

Bewaar je bitcoins veilig

Crypto is een geweldige revolutie doordat men nu digitale valuta ook echt zelf in bezit kan hebben. Het nadeel is dat je hierdoor wel een makkelijk doelwit kan worden van dergelijke overvallen.

Vertel nooit aan iemand hoeveel crypto je bezit. Vertel ook nooit hoe en waar je je crypto bewaart. Ten slotte, bewaar ook nooit al je crypto op een plek.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie