Rico Engelbarts
21/09/2018 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2018 11:43

Trommelgeroffel: SEC stelt opnieuw beslissing VanEck & SolidX Bitcoin-ETF uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat de beslissing omtrent de VanEck & SolidX Bitcoin Exchange-traded Fund (ETF) wederom wordt uitgesteld. De nieuwe deadline is vastgesteld op 29 december 2018.
Het voorstel van VanEck & SolidX voor een Bitcoin-ETF werd in eerste instantie ingediend op 6 juni en gepubliceerd op 2 juli 2018. De SEC had 45 dagen om tot een beslissing te komen over de ETF (16 augustus), maar kondigde op 7 augustus aan dat zij de beslissing uit zou stellen met nog eens 45 dagen naar 30 september. Op 20 september stelde de SEC, tot niemands verbazing, de beslissing nogmaals uit. Geruchten in de crypto-wereld dat de SEC de deadline in september niet zou halen doken al een tijdje op.
In een publicatie verklaart de SEC:

Dit bevel voert een procedure uit op grond van artikel 19(b)(2)(b) van de exchange-wet om te bepalen of de voorgestelde regelwijziging moet worden goedgekeurd of niet.

Volgens artikel 19 krijgt de SEC 180 dagen na de originele publicatie (2 juli 2018) om tot een besluit te komen. Dat zou dus 29 december 2018 zijn. Toch heeft de SEC de mogelijkheid om de beslissing daarna nog een laatste keer uit te stellen. Dat zou een uitstel van nogmaals 60 dagen kunnen zijn, wat de uiteindelijke deadline op 27 februari 2019 zou stellen.
Jake Chervinsky, een Amerikaanse advocaat, gaf commentaar op de publicatie van SEC op Twitter. Hij geeft aan dat als men in detail wil weten waarom de SEC niet een Bitcoin-ETF wil goedkeuren: “lees pagina 11 tot en met 17 van dit document.”


Tevens zegt de advocaat dat het niet bepaald bemoedigend is dat de SEC de vraag blijft stellen of de Bitcoin-futures markt groot genoeg is, terwijl zij zelf vorige maand aangegeven hadden dat dit niet zo was.


Gabor Gurbacs, directeur en strateeg bij VanECK, geeft aan dat hij blij is met de positieve houding vanuit de crypto-wereld tegenover het VanECK-SolidX voorstel. In de publicatie van de SEC staat dat zij meer dan 1400 reacties hebben ontvangen omtrent het ETF voorstel waarvan er 99% positief waren.


Vorige maand liet de SEC een aantal andere ETF voorstellen ook al sneuvelen om vervolgens aan te kondigen deze beslissingen te herzien. Deze voorstellen hebben weer hun eigen procedure.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie