Timo Bult Timo Bult
05/08/2019 11:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:29

Trumps voormalig Chief Strategist: Crypto een belangrijk onderdeel van populistische opstand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Stephen Bannon, de voormalige Chief Strategist van de regering van president Donald Trump, heeft gezegd dat Bitcoin voor hem de sleutel is tot een “wereldwijde populistische opstand”. Dit zei Bannon op vrijdag 2 augustus tijdens een interview op Squawk Box, een zakelijke ochtendshow op CNBC.
Steve Bannon, de belangrijkste strateeg van Trump tijdens zijn eerste zeven maanden in het Witte Huis en tevens hoofd van de conservatieve nieuwssite Breitbart, was ook positief over cryptocurrency in zijn algemeen. Hoewel Bannon nauw samenwerkte met de huidige Amerikaanse president, is hij het niet eens met de president omtrent Bitcoin. Bannon zei:

Cryptocurrencies hebben een mooie toekomst. Ze kunnen in de toekomst een zeer belangrijk onderdeel zijn, vooral in deze wereldwijde populistische opstand.

Dit is niet voor het eerst dat Bannon zich uitlaat over cryptocurreny. In maart gaf Bannon een lezing in Zürich waar hij zei te geloven dat cryptocurrencies en blockchain-technologie meer dan genoeg potentieel hebben om instellingen en zelfs regeringen over de hele wereld voldoende macht te geven om ongunstig beleid van de bestaande macht te weerstaan. Volgens hem zorgen deze bestaande machten voor de “devaluering van de fiat-valuta en zo slavenlonen realiseren.”
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
Volgens Bannon is cryptocurreny een goed alternatief voor organisaties en partijen die sterk afhankelijk zijn van de Amerikaanse dollar. Met cryptocurrency zouden zij zich los kunnen maken van fiat-valuta. Hij gaf verder aan dat Facebooks Libra, dat bakken kritiek op zijn dak heeft gekregen, traditionele betalingsmethodes volledig op de schop kan gooien.
Bekijk hieronder het hele interview met Stephen Bannon bij CNBC’s Squawk Box:

Heb je vanmorgen de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie