Ivo Melchers Ivo Melchers
17/12/2022 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2022 20:05

Twitter account van allereerste ontvanger van BTC is weer actief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

De naam Satoshi Nakamoto is onder de meeste bitcoin (BTC) en cryptocurrency-investeerders wel bekend, maar de identiteit achter dit pseudoniem is nog altijd voor iedereen een vraag. Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin uitgelegd. Enkele maanden later, op 3 januari 2009, kwamen de eerste 50 BTC op de markt.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bedenker

Satoshi Nakamoto had de whitepaper gedeeld in een e-mail genaamd ‘Bitcoin P2P e-cash paper’ naar een zogenaamde ‘cryptography mailing list’. Hal Finney was één van de eersten die hier positief op reageerden. Op 11 januari 2009 deelde computerprogrammeur Hal Finney op zijn Twitter account ‘running bitcoin’, waarmee wordt bedoeld dat hij zijn eigen node draait. Dat is een computer die verbonden is aan het netwerk en een kopie van de gehele blockchain bevat en transacties kan valideren.

Op 12 januari 2009 verstuurt Satoshi Nakamoto 10 BTC naar Finney. Dit is dan ook de eerste echte transactie van persoon tot persoon op het netwerk van Bitcoin. Op Satoshi Nakamoto na was hij de eerste persoon die gebruik maakte van de software van Bitcoin. Hierdoor speculeren velen dat hij misschien wel de oorspronkelijke bedenker van de koning der cryptocurrencies is. Echter heeft Finney zelf ontkend dat hij degene is achter Satoshi Nakamoto

Advertentie

Twitter account Hal Finney

Finney overleed in 2014 en sinds 2010 was hij niet meer actief op Twitter. Jameson Lopp, mede-oprichter en CEO van bitcoin beveiligingsbedrijf Casa suggereerde dat het account mogelijk was gehackt nadat hij erachter kwam dat het onlangs zijn account had gevolgd.

Later werd er een tweet de wereld in gestuurd op het account vanuit zijn vrouw die meldde dat ze wil voorkomen dat het account wordt verwijderd door Elon Musk. Musk had eerder namelijk beloofd om 1,5 miljard Twitter accounts te verwijderen die al jarenlang niet meer inloggen en tweets plaatsen. De tweet vanuit de vrouw van Finney ontving veel steun en liefde, omdat veel mensen bang waren dat het account zou worden verwijderd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie