Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Twitter account van Elon Musk geblokkeerd na tweet over Bitcoin

Deze week tweette de miljardair, tevens oprichter van Space X en Tesla, Elon Musk: “Wil je Bitcoin kopen?” aan zijn 23 miljoen Twitter-volgers, samen met een illustratie van een anime-personage in een jurk met het merk Bitcoin. Het was een tweet die uiteindelijk voor problemen en ophef zou zorgen.

- Advertentie -

De tweet maakt deel uit van een verhaal van Musk waarin hij zijn liefde voor anime verklaarde. De tweet van Musk werd 8.000 keer geretweet en kreeg 21.000 likes, inclusief betrokkenheid van enkele grote namen uit de cryptocurrency-community.

Binance CEO, Zhao Changpeng, stelde in een retweet dat hij een Tesla zou willen kopen als hij met crypto zou kunnen betalen:

Elon beweerde later dat Twitter zijn account geblokkeerd had, uit vrees dat zijn account gehackt zou zijn. Het gebeurde te midden van het recente harde optreden van Twitter omtrent “fake accounts” die zich voordoen als verschillende beroemdheden, die beweren cryptocurrencies weg te geven.

Musk is geen onbekende als het gaat om Twitter controverse en beschuldiging van oplichting. Zo verscheen er in juli een tweet van Musk met de tekst “Ik wil weten wie de Ethereum-spambots uitvoert! Mad Skillz.”

Zelfs grote crypto namen zoals Vitalik Buterin hebben onlangs wijzigingen aangebracht in hun Twitter-account om fraude bestrijden. Echter blijkt dat de promotionele tweet omtrent Bitcoin deze keer echt afkomstig is van Elon Musk.

Wie is het anime-personage waar Musk het over heeft? Nou, ze is bedacht door een Japans bedrijf, CryptoCurrencyGirls, dat zich richt op het transformeren van populaire anime-personages in virtuele valuta, waarmee het grote publiek wordt voorgelicht over investeren in cryptocurrencies. Een Bitcoin wordt bijvoorbeeld verpersoonlijkt karaoke pop icoon, terwijl Ethereum wordt gepersonifieerd als voorzitter met bril en kamerjas.

Musk is op het moment van schrijven terug op Twitter.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.921,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.970,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.995,02 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.057,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.921,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.970,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.995,02 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.057,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Het einde van de dollar als wereldreservemunt

In juni heeft de Amerikaanse Federal Reserve meer geld geprint dan in de afgelopen 200 jaar bij elkaar. Je leest het goed. De afgelopen...