Home Nieuws Bitcoin nieuws Verkoop van Bitcoin neemt weer toe in Venezuela

Verkoop van Bitcoin neemt weer toe in Venezuela

- Advertentie -

De belangstelling van Venezolanen voor het kopen van Bitcoin (BTC) is de afgelopen drie maanden aanzienlijk toegenomen, meldt Criptonoticias op woensdag 6 juni, onder vermelding van gegevens van de LocalBitcoins-exchange.

Venezuela beleefde begin 2017 haar eerste cryptocurrency-boom, toen een recordvolume van 805 Bitcoins in een week werd uitgewisseld.

verkoop_bitcoin_neem_toe_in_venezuela_grafiek

Daarna daalde de interesse voor crypto in Venezuela, samenvallend met een daling van het handelsvolume tot zo laag als 150 Bitcoins per week.

Volgens Criptonoticias stegen de investeringen in BTC echter van begin tot medio 2018 opnieuw in Venezuela, zoals blijkt uit de gegevens van LocalBitcoins. Het volume van de uitwisseling van de Venezolaanse bolivar met Bitcoin steeg van maart tot april met 138% en van april tot mei met 39%.

De eerste week van juni was in lijn met deze trend, benadrukt Criptonoticias. In de laatste week van mei werd ongeveer 4,9 biljoen bolivars (ongeveer $490 miljard) aan BTC uitgegeven, terwijl de eerste week van juni het volume met 40,8% tot 6,9 biljoen Venezolaanse bolivars.

Criptonoticias koppelt de groeiende belangstelling voor bitcoin aan hyperinflatie in Venezuela. Terwijl de bolivar blijft dalen, heeft de hyperinflatie eind mei 25.000% overtroffen, volgens Forbes.

Volgens Similarweb vormen de Venezolanen het grootste deel van het publiek van Localbitcoins, gevolgd door bezoekers uit de VS en het VK.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.735,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.475,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.507,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.518,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.570,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...