Rico Engelbarts
07/06/2018 11:53 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:59

Verkoop van Bitcoin neemt weer toe in Venezuela

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe een nationaal park bedreigde gorilla's beschermt met bitcoin mining

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

De belangstelling van Venezolanen voor het kopen van Bitcoin (BTC) is de afgelopen drie maanden aanzienlijk toegenomen, meldt Criptonoticias op woensdag 6 juni, onder vermelding van gegevens van de LocalBitcoins-exchange.
Venezuela beleefde begin 2017 haar eerste cryptocurrency-boom, toen een recordvolume van 805 Bitcoins in een week werd uitgewisseld.
verkoop_bitcoin_neem_toe_in_venezuela_grafiek
Daarna daalde de interesse voor crypto in Venezuela, samenvallend met een daling van het handelsvolume tot zo laag als 150 Bitcoins per week.
Volgens Criptonoticias stegen de investeringen in BTC echter van begin tot medio 2018 opnieuw in Venezuela, zoals blijkt uit de gegevens van LocalBitcoins. Het volume van de uitwisseling van de Venezolaanse bolivar met Bitcoin steeg van maart tot april met 138% en van april tot mei met 39%.
De eerste week van juni was in lijn met deze trend, benadrukt Criptonoticias. In de laatste week van mei werd ongeveer 4,9 biljoen bolivars (ongeveer $490 miljard) aan BTC uitgegeven, terwijl de eerste week van juni het volume met 40,8% tot 6,9 biljoen Venezolaanse bolivars.
Criptonoticias koppelt de groeiende belangstelling voor bitcoin aan hyperinflatie in Venezuela. Terwijl de bolivar blijft dalen, heeft de hyperinflatie eind mei 25.000% overtroffen, volgens Forbes.
Volgens Similarweb vormen de Venezolanen het grootste deel van het publiek van Localbitcoins, gevolgd door bezoekers uit de VS en het VK.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie