Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/03/2024 15:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 15:25

Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen week hard gecrasht. In slechts zeven dagen is de prijs met 12,4% gedaald. Verschillende altcoins die het erg goed deden toen bitcoin nog steeg, zijn eveneens mee de diepte ingetrokken. Investeerders die vorige week nog grote successen behaalden, zitten nu met een hoop vragen. Hieronder staan vier redenen uitgewerkt die er volgens Alex Krüger voor hebben gezorgd dat bitcoin is gecrasht.

Waarom de bitcoin koers is gedaald

Sinds 6 uur vanochtend is bitcoin aan het herstellen van een crash naar $61.000. Terwijl de grootste cryptocurrency op de markt nog voor $74.000 over de toonbank ging vorige week, is dat nu een stuk anders. Anderzijds is niet iedereen er even bezorgd over. Na het doorbreken van verschillende all-time-highs (ATH’s) lijkt een correctie gezond.

De bekende analist Alex Krüger deelt zijn visie over de daling van de afgelopen paar dagen. Volgens hem zijn er vier verschillende factoren die dit momenteel veroorzaken. 

De eerste reden volgens Krüger is een te hoog gebruik van leverage trading. Bij leverage trading leen je geld van het platform waar je op handelt om samen met je eigen geld te investeren. Zo verdien je meer winst bij een stijging. Echter, wanneer de markt dan een neerwaartse beweging maakt, worden de posities van deze handelaren geliquideerd. Dat drukt de koers vaak verder naar beneden. 

Een tweede reden is het afblazen van de ethereum (ETH) ETF’s. In januari dit jaar werden de bitcoin ETF’s gelanceerd. Toen die goede prestaties begonnen te leveren, begon bitcoin met stijgen. Men was dan ook zeer enthousiast toen het erop leek dat er voor ethereum ook ETF’s aankwamen. Die plannen lijken nu niet door te gaan, met een daling van verschillende koersen als gevolg.

Slechte prestaties bitcoin ETF’s

Ook wordt de negatieve instroom van de bitcoin ETF’s als oorzaak aangestipt. Dit zou weleens de belangrijkste van de vier kunnen zijn voor de afgelopen week als geheel. De bitcoin ETF’s zorgden er onlangs nog voor met hun goede prestaties dat bitcoin zijn ATH bereikte. Toen de ETF’s het minder goed begonnen te doen een paar dagen geleden, begon bitcoin met zijn daling.

Als laatste reden wijst Krüger de ‘manie’ rondom solana (SOL) als oorzaak aan. De munt steeg enorm na een toename aan activiteit. Verschillende memecoins werden op het netwerk gebouwd en stegen vervolgens hard. Zoals bijvoorbeeld bonk (BONK) en dogwifhat (WIF). De invloed hiervan op de bitcoin koers is daarentegen klein, aangezien solana en bitcoin twee heel verschillende netwerken zijn.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie