Wessel Kersting Wessel Kersting
12/07/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 05:08

VN: Bitcoin adoptie in Afrika het snelst in Kenia

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kenia hoogste crypto-adoptie van Afrika

Foto: 3D Fox Design/Shutterstock

Volgens een onderzoek van de Verenigde Naties (VN) is de interesse in bitcoin (BTC) in het Afrikaanse land Kenia hard gestegen over de afgelopen jaren. Ook werd duidelijk dat het land de meeste inwoners heeft die bitcoin bezitten van heel Afrika. In het onderzoek staat dat 8,5% van de bevolking, ofwel 4,2 miljoen mensen, digitale activa bezit. Dit is bijvoorbeeld slechts 7,1% in Zuid-Afrika en 6,3% in Nigeria.

Ook zien we dat dit een hoger percentage is dan geïndustrialiseerde economieën zoals de Verenigde Staten. In de VS hebben 8,4% van de bevolking digitale activa.

Peer-to-peer (P2P), van persoon naar persoon, handelsvolume is in Kenia het hoogste ter wereld. Ook scoort het land goed op algemene transacties, hier staan ze namelijk op de zesde plaats wereldwijd. Kenia staat op de tiende plaats van de wereld voor blockchain gerelateerde transacties.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bewoners Kenia bezitten enorm veel bitcoin

In de afgelopen jaren is het gebruik van bitcoin in Afrikaanse landen hard gestegen. Dit komt doordat vele landen de waarde van bitcoin in zijn gaan zien. De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft bitcoin zelfs als wettig betaalmiddel ingevoerd.

Afrikaanse landen staan ook aan de top als we kijken naar bitcoin acceptatie, blijkt uit een rapport van Arcane research. De landen waar bitcoin het meest geaccepteerd wordt is Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Ghana en Kenia.

Het totaal aantal bitcoin’s in bezit van bewoners van Kenia had een waarde gelijk aan 3% van het bruto nationaal product van het land in januari 2018.

Kenia heeft al langer ervaring met digitale activa. In 2020 stapten inwoners van het land door de corona crisis over op lokale digitale activa om financiële problemen op te lossen. Digitale activa zijn sinds dat moment blijven hangen in het land.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie