Simon Bosch Simon Bosch
12/06/2022 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 14:20

Volgende crypto cyclus start in oktober, zegt Novogratz

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Was bitcoin daling een fake-out? Krijgen we herstel of nieuwe lows?

Foto: Ryan H Cease/Shutterstock

De markt voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) is weer in rep en roer. Vrijwel alle koersen zijn hard aan het dalen en het ziet er naar uit dit nog wel een tijdje zo door kan gaan. De bekende Wall Street en crypto miljardair Mike Novogratz van Galaxy Digital denkt dat we alsnog de volgende stierenmarkt dit jaar zullen zien, al is dat mogelijk pas in oktober.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stijgt zodra Fed voet van rem haalt

Dat schrijft CoinDesk. Novogratz was live aanwezig op CoinDesk’s Consensus 2022 evenement. Hij verklaarde dat bitcoin geen positieve prijzen zal tonen totdat de Federal Reserve ‘knippert en zijn voet van de rem haalt’. Daarbij bedoelt de topman dat de centrale bank van de Verenigde Staten eerst moet stoppen met de rentes verhogen voordat Bitcoin aan een opwaartse trend kan beginnen.

Hij denkt dat de rente bij de Amerikaanse centrale bank (de Federal Funds Rate) naar maar liefst 5% kan stijgen. Wel denkt hij dat Bitcoin eerder zijn bodem zal vinden dan Amerikaanse aandelen:

“Mijn hoop is dat de economie tegen het vierde kwartaal genoeg is vertraagd om de Federal Reserve te laten pauzeren [met het verhogen van de rentes]. Dat is wanneer de volgende crypto cyclus zal beginnen. Dan verbreekt bitcoin de [positieve] correlatie met aandelen en zal het de markt leiden.”

Oktober duurt dus nog even, als je ervan uitging dat we nog steeds in de stierenmarkt zitten die in 2020 begon. Tegelijkertijd is het einde van oktober al over 21 weken. De vorige berenmarkt duurde 52 weken als je tot en met de absolute bodem in 2019 telt. We zouden dus al over de helft kunnen zijn.

Advertentie

Nederigheid door LUNA tattoo

Mike Novogratz is vaak het gezicht van opmerkelijk. Zo zei hij laatst dat ‘twee-derde van de crypto-hedgefondsen failliet zal gaan de komende jaren. Volgens Novogratz zijn er zo’n 1900 investeringsfondsen die specifiek op crypto gericht zijn.

Verder sprak hij tijdens de conferentie over zijn potige tatoeage van Terra (LUNA). Op zijn schouder staat een kleurrijke wolf, die hij begin begin januari liet zetten. Hij benadrukt dat we in de volgende stierenmarkt de impuls om hebberig te zijn moeten weerstaan.

“Als ecosystemen hard in waarde stijgen is daar een reden voor. Weet waar je je geld in stopt, rendement krijg je niet gratis.”

https://twitter.com/novogratz/status/1478535972560195585

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie