Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/09/2020 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2020 13:13

Volgens deze econoom kan de dollar hard in waarde gaan zakken, en dat is goed voor bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Volgens deze econoom kan de dollar hard in waarde gaan zakken, en dat is goed voor bitcoin (BTC)

De Amerikaanse dollar daalt mogelijk verder in waarde na al flink gedaald te zijn de afgelopen tijd. De huidige signalen lijken erop te wijzen dat er momenteel nog geen breakout naar boven in zit. Volgens een bitcoin (BTC) econoom zou het kunnen zijn dat USD tot wel 35% daalt tegen het einde van 2021.
Ex-voorzitter van Morgan Stanley Azië en pro-bitcoin econoom, Stephen Roach, schreef dat de dollar mogelijk 35% kan dalen tegen het einde van 2021. De toenemende kracht van andere valuta en de huidige onzekerheden rondom de Amerikaanse economie door het bijdrukken van geld zijn mogelijk de oorzaak en kunnen op de lange termijn een flinke klap uitdelen aan de munt.
Roach legde uit dat de Amerikaanse spaarquote voor het eerst sinds de crisis in 2008 negatief is. De spaarquote daalde met 3,9 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, dit is de scherpste daling sinds 1947. De daling van de nationale besparingen gebeurde na een korte stijging van de persoonlijke besparingen volgens de Yale-faculteit. Het toonde aan dat de Amerikanen er niet in slaagden de recorduitbreiding van het federale begrotingstekorten te overtreffen, en het gebeurde direct nadat de Amerikaanse regering de noodfondsen van $1.200 voor de werkloze Amerikanen had goedgekeurd.
Hoewel veel inwoners op deze manier meer spaargeld hadden, werd dit niet uitgegeven. De spaarquote daalt volgens Roach mogelijk nog verder de aankomende tijd. Het gebrek aan spaargeld is niet het enige wat druk zet op de Amerikaanse dollar. Roach verwacht dat verdere maatregelen rondom de federale reserves ertoe gaan leiden dat de dollar nog verder daalt.
De afnemende kracht van de dollar zou voor bitcoin daarentegen heel goed kunnen zijn. Hoewel cryptocurrencies en goud momenteel niet in staat zijn om al het geld te kunnen absorberen, gelooft Roach er wel in dat zowel goud al bitcoin zullen profiteren van de daling van de dollar. Momenteel staat bitcoin 148% hoger dan in maart toen de BTC/USD koers nog verhandeld werd voor $3.858.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie