Ivo Melchers Ivo Melchers
26/01/2023 10:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 10:10

Volgens deze indicatoren biedt bitcoin koers gigantische mogelijkheden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: TeeStocker/Shutterstock

De bitcoin koers is het nieuwe jaar uitstekend van start gegaan en en staat inmiddels al meer dan 35% in het groen. De anonieme analist Game of Trades heeft enkele on-chain statistieken op een rij gezet die aangeven dat bitcoin (BTC) gigantische koopmogelijkheden te bieden heeft.

Bitcoin- en cryptofondsen ervaren massale instroom van $1,35 miljard
Bitcoin- en cryptofondsen ervaren massale instroom van $1,35 miljard

Bitcoin: on-chain data

De allereerste indicator, die de mate van accumulatie meet, geeft aan dat grotere entiteiten sinds het omvallen van FTX flink aan het accumuleren zijn. Gelijkwaardige accumulaties vonden in 2020 en 2018 plaats op het moment dat bitcoin zijn bodem bereikte.

De Dormancy Flow is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van Bitcoin en de totale waarde aan ‘slapende’ munten over twaalf maanden tijd. Des te lager deze waarde, des te langer de munten worden vastgehouden door investeerders. Deze Dormancy Flow is gedaald tot het laagste niveau ooit, wat suggereert dat de speculatieve investeerders uit de markt zijn en slechts de sterke hodlers over zijn gebleven.

De Reserve Risk meet het vertrouwen van de langetermijn holders ten opzichte van de koers van BTC. Een lage waarde van de Reserve Risk suggereert veel vertrouwen en een lage koers. Het reserverisico is op een niveau gekomen dat nog nooit eerder gezien is in de gehele geschiedenis van Bitcoin.

De Puell Multiple indicator kijkt naar de marktcycli door middel van de winstgevendheid van bitcoin miners. Lagere waarden duiden op stress bij de miners en historisch gezien hele goede koopmogelijkheden voor de lange termijn. Deze indicator is kortgeleden uit de groene zone gestegen wat een belangrijke indicator is geweest voor solide winsten.

BTC Realized Price

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers waartegen alle bitcoins voor het laatst van adres zijn gewijzigd op de blockchain. Wanneer de koers onder deze gemiddelde prijs uitkomt, is dit een indicatie van een uitstekend koopmoment en tevens de bodem van de bearmarkt. Sinds de ineenstorting van FTX handelde BTC onder dit niveau, maar op het huidige moment beweegt de koers vlak boven de Realized Price.

De Market Value Realized value (MVRV) geeft de verhouding tussen de totale bitcoin markt en de Realized Price weer. Op het moment dat deze indicator uit de groene zone komt, is er vaak sprake van het einde van een bearmarkt. Als gevolg van de huidige opleving doet het momenteel een poging om uit te breken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie