Ivo Melchers Ivo Melchers
24/10/2023 16:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 12:38

Voorheen verworpen bitcoin beursfonds krijgt officieel nieuwe kans

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins beslissende moment: alle ETF deadlines op een rijtje

Foto: Tada Images/Shutterstock

Het regent nieuws omtrent de race voor een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). Het optimisme voor een Amerikaanse primeur staat nu op een absoluut hoogtepunt, grotendeels in gang gezet door de overwinning van crypto-vermogensbeheerder Grayscale in haar rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De juridische strijd is nu officieel afgesloten en de SEC wordt gedwongen om opnieuw de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale te beoordelen.

Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden
Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden

Nieuwe kansen bitcoin ETF Grayscale

De rechtszaak had betrekking op de poging van Grayscale om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te converteren tot een spot-ETF. In juni vorig jaar sleepte Grayscale de SEC voor de rechter nadat de aanvraag werd afgewezen. Afgelopen augustus verwierp de rechtbank de weigering van de SEC. Het feit dat de spot-ETF van Grayscale wordt tegengehouden terwijl bitcoin futures ETF’s wél zijn goedgekeurd wordt door de rechtbank als willekeurig beschouwd. De SEC was er dus niet in geslaagd om valide argumenten te geven voor hun standpunt.

Op 14 oktober verstreek de deadline waarop de financiële waakhond  in hoger beroep kon gaan tegen de uitspraak. De D.C. Circuit Court of Appeals heeft gisteren de zaak tussen de SEC en Grayscale afgesloten met een definitieve uitspraak die beveelt dat de SEC zijn afwijzing van Grayscale moet intrekken.

Dit betekent echter niet dat we dat het beursfonds direct gelanceerd mag worden in de Verenigde Staten. De toezichthouder zal namelijk opnieuw de aanvraag moeten beoordelen. Deze zou wederom afgekeurd kunnen worden op basis van andere gronden.

Jennifer Rosenthal, ‘head of Communications & Public Affairs’  bij Grayscale, zei het volgende in een verklaring na de sluiting van de zaak:

‘’Het Grayscale-team kijkt ernaar uit om constructief te blijven samenwerken met de SEC om GBTC om te zetten in een ETF. GBTC is operationeel klaar en we zijn van plan om zo snel mogelijk te handelen in naam van onze investeerders.’’

Advertentie

Bitcoin ETF ontwikkelingen BlackRock

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft het vertrouwen in de komst van een bitcoin beursfonds verder versterkt. De financiële reus neemt het voortouw in het voorbereiden van de lancering van haar iShares bitcoin ETF. Het zijn uiterst positieve tekenen voor een mogelijke goedkeuring en dit wordt dan ook sterk weerspiegeld in de stijgende bitcoin koers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Advertentie