Thom Derks Thom Derks
29/11/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 17:00

Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey klaagt Bitcoin.com aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum es un valor, según el fundador de Twitter y fan de Bitcoin

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Het miljardenbedrijf Block Inc van voormalig Twitter CEO Jack Dorsey is een rechtszaak begonnen tegen het Bitcoin.com van Roger Ver. Onderwerp van de rechtszaak is een vermeende inbreuk op het merkrecht van Block door lancering van de Verse token door Bitcoin.com.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is er aan de hand?

Block (voorheen Square) heeft een betaalapplicatie die leeft onder de naam VERSE en beschikbaar is in Europa. Het is mogelijk om de app te downloaden op zowel Apple als Android apparaten. In een brief aan Bitcoin.com CEO Dennis Jarvis maakt Block duidelijk dat het niet zit te wachten op de Verse token van Bitcoin.com.

De token maakt volgens Block inbreuk op het merkenrecht van het bedrijf. Het merk van Block is geregistreerd in Duitsland en deze is geldig door heel Europa. Het gebruik van de naam “VERSE” vormt om die reden een inbreuk op het merkrecht van Block, meent het bedrijf.

In de brief van de advocaat verzoekt Block Bitcoin.com vriendelijk doch dringend om de inbreuk zo snel mogelijk te beëindigen. Daarnaast wil het een aantal schadevergoedingen claimen bij het bedrijf van Roger Ver, die overigens een grote aanhanger van bitcoin cash (BCH) is.

Advertentie

Jack Dorsey en Roger Ver

Het is geen verrassing dat Jack Dorsey zijn pijlen richt op Roger Ver. In de beginjaren van bitcoin (BTC) was Ver een groot aanhanger van het project. Niet veel later kwam hij echter tot de conclusie dat het niet mogelijk was om bitcoin in zijn huidige vorm op te schalen voor miljarden gebruikers.

Om die reden besloot hij een campagne te starten om de blocks van de blockchain van Bitcoin te vergroten, zodat het meer transacties per seconde kan verwerken. Daarmee lever je in theorie echter in op het vlak van decentralisatie. De Bitcoin-gemeenschap ging daar niet in mee, waardoor Roger Ver besloot om zich af te splitsen van Bitcoin en Bitcoin Cash te starten.

Dit vond allemaal plaats in het jaar 2017. Dorsey staat bekend als een grote bitcoin-maximalist, waardoor het vanuit dat perspectief niet verrassend is dat hij Ver op deze manier probeert aan te pakken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie